Для деяких коктейль «Мімоза» є традиційним весільним напоєм, інші звикли подавати його на бранч, треті знають його як найефективніший засіб від похмілля. Для всіх легкий іскристий смак цього коктейлю здатний створити атмосферу свята будь-якої пори року та в будь-яких умовах. Саме тому «Мімоза» стала одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі.
Читайте також: Рецепт приготування коктейлю Aperol Spritz
Просте і водночас елегантне поєднання інгредієнтів вигадав у 1921 році бармен Мак Гаррі, який працював у лондонському клубі Buck’s Club. За легендою, на кухні закінчилося персикове пюре, щоб приготувати напій Белліні, тому Гаррі запропонував його гідну альтернативу, змінивши формулу напою. У Лондоні коктейль “Мімоза” досі називається Buck’s Fiz – на честь клубу, де працював винахідливий бармен.
Згідно з іншою версією, коктейль винайшли у 1925 році в барі паризького готелю Ritz. Бармен Франк Мейєр поєднав в одному келиху шампанське, апельсиновий фреш та цитрусовий лікер. Пізніше склад «Мимози» змінили, надавши йому більш м’якого та вишуканого смаку.
На 1 порцію: сухе шампанське (брют) – 75 мл, апельсиновий фреш – 75 мл, цедра апельсина та полуниці – для декору.
Перед тим як приготувати коктейль “Мімоза”, келих флюті попередньо охолоджують. Після цього в нього наливають апельсиновий сік та сухе ігристе вино. Напій прийнято прикрашати апельсиновою цедрою або полуницею.
Фото: Gettyimages