25 листопада у Києві пройде фестиваль односолодових віскі – WHISKY DRAM. Без зайвої скромності можна сказати, що це одна з найбільш значущих подій в області віскі, і вже точно – найвражаюче за складом учасників та представлених напоїв.
Цього року Whisky Dram пройде вже втретє, а значить, ми побачимо ще більше людей із шотландським акцентом та отримаємо доступ до дегустації 3 найкращих віскі світу.
Дегустаційний зал – це насамперед те, за чим варто йти на фестиваль. Тут на 1 день поселяться разом 70 односолодових брендів із Шотландії та Азії, бурбонів та ірландських віскі. Пробуватимемо їх драмами 1 драм – 20 мл (від 20 грн).
Читайте також: СНІДАНОК У ТИФАНІ: TIFFANY & CO ВІДКРИЛИ КАФІ ІЗ СНІДНИКАМИ ЗА 29 ДОЛАРІВ
Про серйозність їх намірів завантажити гостей на тему односолоду говорить список запрошених гостей та позиції, які привозяться в Україну спеціально до фестивалю, іноді у валізах.
До Києва їде Карен Фуллертон з Glenmorangie, яка ще недавно представляла бренд на шанхайському Whisky Live, Aшок Чокалінгам, амбасадор гучного індійського віскі Amrut, Джон Квін, який працює на Tullamor Dew з 1974 року і названий Whisky Brand Ambassador of the year в 2016 році. не менш цікаві гості.
Для рідкісних та ексклюзивних напоїв виділено спеціальну кімнату – Selective Whisky. Тут зібрані закриті дистилерії, рідкісні релізи та останні пляшки видатних односолодових – все, на що полюють колекціонери по всьому світу. Випити такі позиції можна не часто, якщо не сказати практично ніколи. А ціни на них з кожним роком зростають нагору. Звичайно, все це можна буде спробувати порційно.
Цьогорічний фестиваль пройде вже на двох поверхах КВЦ Парковий. Розширення площі вимагала окрема зона food-pairing з майстер-класами з поєднання віскі та більша кількість заявлених лекцій від амбасадорів. Вирішили не перекладати іноземних гостей з англійської, щоб у процесі не розгубити важливі деталі цікавих історій. Цього разу лекції пройдуть у 4-х залах, розташованих на третьому поверсі.
Читайте також: ЩО ПОДИВИТИСЯ: НОВА АРТ-ВИСТАВКА У МАГАЗИНАХ БОМОНД
Зона Food Pairing є абсолютним нововведенням і заслуговує на увагу тих, хто воліє дегустувати віскі не поспішаючи, у супроводі улюбленої їжі. Ми запросили знакових шефів, кожен з яких має своє бачення на поєднання віскі з їжею. Наприклад, Володимир Ташаєв (бренд-шеф First Line Group, ресторани «Улюблений дядько», «Життя чудових людей», «Наша Дача», Zuzu Brasserie, «Міське Кафе 16/54», «Чехов», «Абажур») взявся експериментувати з витримкою віскі в різних бочках і спільно з амбасадором віскі Arran Whisky Енді Беллом представить своє бачення того, як має виглядати трапеза, якщо ви віддаєте перевагу віскі з регіону Highland.
Концепт цієї зони можна описати коротко: від непрофесіоналів не професіоналів. Ми запросили кілька віскі-маніяків, які розкажуть про подорожі на дистилерії в Айлі, поділяться досвідом формування віскі-колекцій, а також власними проектами витримки віскі у бочках, у тому числі з-під українського вина. Зона відкрита для відвідування всіх гостей фестивалю.
Читайте також: БУДИНОК CARTIER ПРЕДСТАВИВ ЕКСКЛЮЗИВНУ КОЛЕКЦІЮ УКРАШЕНЬ У КИЄВІ
З інших нововведень на особливу увагу заслуговує бар. Тут 7 найкращих барменів України на 1 день стануть великою родиною. Їхнє завдання – зблизитися та запропонувати своє бачення сучасних коктейлів на основі односолодових віскі.
Всі представлені напої, а також келихи та аксесуари будуть доступні у поп-ап магазині Good Wine на першому поверсі. У цей день діятиме спеціальна ціна на всі односолодові -10%. Крім віскі, тут можна буде купити футболку, світшот та іншу сувенірну продукцію фестивалю.
Квитки у продажу: https://www.concert.ua/ru/eventpage/whisky-dram
Слідкуйте за оновленнями на сторінці Facebook: https://www.facebook.com/whiskydram/