Бразильська кухня склалася під впливом трьох гастрономічних традицій: місцевої індіанської, португальської та африканської. Коли перші португальські колонізатори прибули до Бразилії, вони принесли із собою свої кулінарні звички, що прижилися у культурі місцевих аборигенів. Трохи пізніше португальці привезли африканських рабів на плантації цукрової тростини, і бразильська кухня збагатилася новими смаковими відтінками.
Фейжоада
Бразильська кухня дуже відрізняється за своєю специфікою в різних регіонах країни. Але є страва, яку можна вважати загальною для всієї кулінарної культури, – це фейжоада. До речі, за переказами, його винайшли саме африканські раби близько 300 років тому. Вони змішували залишки свинини, що дісталися їм зі столу господарів, із чорними бобами, якими годували тварин. Зазвичай фейжоаду готують у суботу, коли за столом збираються родичі та друзі.
Інгредієнти:
900 г свинячих ребер, 900 г гострої ковбаси, 1,5 кг яловичини, 8 ст чорної квасолі, 3 ст. л. оливкової олії, цибуля (1 шт.), лавровий лист (2 шт.), часник, вода.
Приготування:
Квасоля необхідно попередньо замочити на ніч у великій каструлі, а в окремому посуді – яловичину. Вранці злити воду з квасолі, залити свіжою водою та поставити на середній вогонь. Яловичину та ковбасу нарізати маленькими шматочками. Свинячі ребра розділити на секції. Коли квасоля закипить, додати до неї всі м’ясні продукти та лавровий лист. Варити 2:XNUMX. Цибуля та часник дрібно нарізати і поставити обсмажуватися на оливковій олії. Додати до них пару ложок квасолі з каструлі та зробити пюре. Отриману суміш покласти в каструлю та варити ще близько години. Фейжоада готова. Як гарнір до неї найкраще підійде рис.
Мокека
Води Атлантичного океану біля берегів Бразилії рясніють рибою та іншими делікатесами. Найвідоміша рибна страва – мокека. Це відмінний варіант для тих, хто бажає скуштувати бразильський суп.
Інгредієнти:
300 г свіжого філе тріски, цибуля (1 шт.), 1/2 зеленого болгарського перцю, 1/2 червоного болгарського перцю, помідори (2-3 шт.), 1/2 лимона, 400 мл кокосового молока, 2 год. л. солодкі паприки, сіль, чорний перець.
Приготування:
Філе тріски нарізати невеликими скибочками. Посолити, поперчити, полити лимонним соком та залишити маринуватися на півгодини. Нарізати цибулю та болгарський перець, обсмажити на сковороді. Потім нарізати та додати до них помідори. Через 10 хвилин половину овочів перекласти в неглибоку каструлю, зверху покласти рибу і накрити овочами, що залишилися в сковороді. Залити кокосовим молоком, додати паприку. Коли суп закипить, накрити кришкою і залишити нудитися на повільному вогні на 20 хвилин. Мокеку прийнято подавати з рисом та французьким багетом.
Бригадейро
Більшість солодощів у Бразилії готуються на основі згущеного молока. Бригадейро – це трюфелі на бразильський лад.
Інгредієнти:
1 банка молока, що згущує|згущає|, 3 ст. л. какао-порошку, 20 г вершкового масла|мастила|, 50 г тертого шоколаду.
Приготування:
Покласти в каструлю вершкове масло, згущене молоко та какао. Нагріти на повільному вогні до однорідної маси. Ретельно вимішуючи, довести масу до густого стану, перекласти в тарілку та дати охолонути. Потім з отриманої маси скачати невеликі кульки та обваляти у шоколадній стружці. Відправити на півгодини до холодильника. Бригадейро готові.
Статті по темі:
Модний тренд у Instagram: манікюр у стилі Олімпійських ігор
Рецепт літнього салату від Сінді Кроуфорд
Рецепт дня: гостра сангрія з кавуном
Літній коктейль із дині: п’ять рецептів