На 16 порцій:
Для тесту: 120 г темного шоколаду (не менше 50% какао), 200 г розм’якшеного вершкового масла, 4 яйця, 180 г цукру, 220 г борошна, 50 г подрібненого мигдалю, 2 ст. л. розпушувача для тіста, 2 ст. л. какао-порошку. Для прикрас: 200 г білої шоколадної глазурі, срібна декоративна присипка.
1. Розігрійте духовку до 180 ° C, змастіть вершковим маслом і посипте мукою|борошном| форми для кексів.
2. На водяній бані розтопіть олію з шоколадом. Збийте яйця із цукром у міцну піну. Акуратно з’єднайте із розтопленим шоколадом.
3. Змішайте борошно з мигдалем, розпушувачем та какао. З’єднайте з яєчною сумішшю. Розділіть тісто між формами для випічки, вирівняйте верхівки та запікайте протягом 15-20 хвилин.
4. Охолодіть кекси у формах, після чого вийміть їх і дайте повністю охолонути. Нанесіть на кекси глазур і прикрасьте срібною декоративною присипкою.