Авокадо – це втілення ідеалу. Його люблять. Їм одержимі. Деякі його не розуміють. Але це поки що.
Авокадо – тренд останніх років по праву. Ось тільки авокадо-тости і гуакамоле якось набридли. Потрібна різноманітність. До того ж, авокадо має нерозкритий потенціал. У цій добірці рецепти, які зможуть максимально показати всю авокадо крутість. Такий собі авокадо-бум виходить.
Кускус, томати та авокадо. Контраст текстури. Контраст уподобань. А ще цей салат готується непристойно швидко – 5 хвилин максимум.
Інгредієнти: 150 г кускус; 1 шт. авокадо; 150 г томатів чері; 3 гілочки м’ята; 2 ст. л. оливкової олії; сіль та перець (за смаком).
Як приготувати:
1. Кускус запартіє в глибокій мисці окропом з розрахунку 1:1. Накрийте кришкою та залиште на 3-4 хвилини.
2. Додайте сіль, перець, оливкову олію та добре перемішайте.
3. Авокадо розріжте на 2 частини, видаліть кісточку та очистіть від шкірки. Поріжте невеликими часточками. Беріть тільки стиглий авокадо, він має бути досить м’яким.
4. Томати черрі помийте і роздавіть руками, щоб вони лопнули і пустили сік. Змішайте в салатнику всі інгредієнти та додайте листочки м’яти.
Читайте також: КРАЩІ РЕЦЕПТИ ПРОВАНСЬКОЇ КУХНІ ВІД ІМЕНИТИХ ШЕФ-ПОВАРІВ
Гречана локшина, гострий домашній майонез, авокадо та тунець. Готується набагато легше, ніж звучить. Ось тільки набагато смачніше, ніж здається.
Інгредієнти: 100 г японської локшини (пшенична або гречана); 150 г консервованого тунця (шматочки у власному соку); 1 шт. авокадо (стиглий); 100 г гороху (замороженого чи свіжого зеленого горошку); 4 шт. зеленої цибулі (пір’я); 1 ст. рослинного масла; 1 ст. насіння гарбуза; сіль за смаком).
Для соусу: 50 г майонезу домашнього; сік лимона (половини лимона); лимонна цедра (половини лимона); ½ ч. л. порошку васабі.
Як приготувати:
1. Локшину відваріть відповідно до інструкції у підсоленій воді. Промийте холодною водою і заправте оливковою олією.
2. Очистіть авокадо. Спочатку розріжте його на 2 частини, потім видаліть кісточку та столовою ложкою видаліть м’якоть. Поріжте її великими шматочками. Банку з тунцем відкрийте та злийте сік.
3. Приготуйте домашній майонез. Відберіть необхідну кількість для соусу, додайте цедру та сік лимона, порошок васабі та добре перемішайте.
4. Змішайте в салатнику японську локшину, зелений горошок (його можна попередньо не розморожувати) подрібнену зелену цибулю, авокадо та шматочки тунця. Перемішайте і додайте насіння гарбуза, заправте соусом із васабі. Ви також можете сервірувати салат у тарілці.
Іноді божевільні рішення виявляються найуспішнішими. Ось як у випадку з авокадо та буряком. Ці продукти ніби з різних планет, але як вони хороші разом. Особливо у поєднанні з винним соусом.
Інгредієнти: 3 шт. буряків (маленької); 2 шт. авокадо; 2 апельсини; 0,25 шт. цедри апельсина (чверть); 100 мл сухого червоного вина; 1-2 ст. рослинного масла; сіль, перець (за смаком).
Як приготувати:
1. Готуємо винний соус. У невелику каструльку наливаємо вино, додаємо сік одного апельсина, філе половини апельсина та цедру чверті апельсина. Варимо на невеликому вогні, поки маса не випарується обсягом вдвічі.
2. Буряк миємо, чистимо, ріжемо тонкими пластинками і обсмажуємо на сковорідці гриль спочатку без олії.
3. Коли буряк обсмажиться з двох сторін, додаємо на сковороду трохи олії.
4. Авокадо ріжемо навпіл, видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і ріжемо на часточки.
5. Обсмажуємо на сковороді гриль з невеликою кількістю олії. Досить кілька хвилин із кожного боку.
6. Для подачі салату спочатку викладаємо на тарілку буряки, потім авокадо, філе апельсина, що залишилося, і поливаємо винним соусом. Солимо і перчимо на смак.
Читайте також: ПРАВИЛЬНЕ ПОЧАТОК ТИЖНЯ
Якщо ви думали, що авокадо годиться лише для солоних страв, ви сильно помилялися. У десертах авокадо є неймовірним. Ось як у цьому суфлі. Авокадо тут дає шалену ніжність. І жодного борошна, до речі, не потрібно.
Інгредієнти: 2 шт. авокадо; 3 яєчні білки; 60 г цукру; 80 г шоколаду; ваніль за смаком.
Як приготувати:
1. З авокадо дістати м’якоть, перебити пюре. Це можна зробити виделкою або в міксері. У масу додати ваніль.
2. Білки збиваємо із цукром до появи гарної піни.
3. Пюре з авокадо перекладаємо в глибоку ємність, туди вводимо збиті білки і акуратно перемішуємо.
4. структуру, що вийшла, розкладаємо по формах, в кожну встромити скибочку (квадратик) шоколаду, зануривши її повністю.
5. Випікаємо в духовці при температурі 200 градусів від 7 – 10 хвилин.
Фото: Юлія Горін/надано прес-службою Євгена Клопотенка