Закрити
UA
Життя

Зігріваємося: 7 рецептів смачних чаїв, які легко приготувати

Поділись:

Як врятуватися від перших морозів та наситити організм вітамінами? Випити гарячого чаю! Набрид звичайний з лимоном? Спробуйте наші цікаві та суперкорисні рецепти чаїв з журавлиною, медом, імбирем, гранатом і навіть бананом!

Чай з журавлиною

Інгредієнти:

  • 60 г апельсина;
  • 50 г лимона;
  • 40 мл апельсинового соку;
  • 50 мл цукрового сиропу (50 г цукру та 50 мл води проварити до розчинення цукру);
  • 50 г журавлини (можна використовувати заморожену);
  • 1 паличка кориці;
  • 400 мл окропу.

Приготування:

Апельсин нарізати невеликими шматочками й разом із журавлиною покласти в чайник. Додати апельсиновий сік, цукровий сироп та паличку кориці. Залити окропом, дати настоятися протягом 15 хвилин.

Чай «Гарячий цитрус»

Інгредієнти:

  • 6 г чаю каркаде;
  • по 1 часточці грейпфрута, апельсина, лимона;
  • 40 г меду;
  • 400 мл окропу.

Приготування:

Чай каркаде, фрукти та мед залити окропом у каструлі. Довести до кипіння. Перелити у чайник. Дати настоятися 2 хвилини.

Яблучно-ванільний чай

Інгредієнти:

  • 100 г яблука;
  • 100 г груші;
  • 60 г апельсина;
  • 50 г лимона;
  • 1 паличка кориці;
  • 50 мл ванільного сиропу (можна замінити ванільним цукром, на свій смак);
  • 400 мл окропу.

Приготування:

Фрукти порізати кубиками й покласти у чайник. Додати ванільний сироп і паличку кориці, залити окропом і дати настоятися 15 хвилин.

Зігріваючий чай

Інгредієнти:

  • 60 г кореня імбиру;
  • по 1 часточці лимона та апельсина;
  • 40 мл меду;
  • 400 мл окропу.

Приготування:

Імбир нарізати тонкими шматочками. Поєднати всі інгредієнти в каструлі, довести до кипіння. Перелити у чайник. Дати настоятися 2 хвилини.

Ромашковий чай з бузиною та журавлиною

Інгредієнти:

  • 500 мл води;
  • 50 г сушених яблук;
  • 100 г журавлини;
  • 25 мл сиропу бузини (не лякайтеся, він продається в аптеках!);
  • 5 фільтр-пакетів ромашкового чаю;
  • чорнослив, журавлина, сушені яблука — для подачі.

Приготування:

У каструлі зварити сушені яблука, додати журавлину, сироп бузини, довести до кипіння і зняти з вогню. Кинути в цю ж каструлю фільтр-пакети ромашкового чаю, заварити. Остудити й процідити. Перед подачею розігріти. Подавати в чайнику з чорносливом, журавлиною та сушеними яблуками.

Банановий чай

Інгредієнти:

  • 1 банан;
  • 500 мл води;
  • кориця, мед на свій смак.

Приготування:

Банан ретельно помийте й обдайте окропом. Розріжте його на кілька частин, не знімаючи шкірки. Закип’ятіть воду, потім додайте в рідину шматочки банана і варіть близько 15 хвилин. Наприкінці додайте корицю або мед на свій смак. Готовий напій процідіть та охолодіть до потрібної температури.

Гранатовий чай зі спеціями

Інгредієнти: 

  • 5 г чаю каркаде;
  • 500 мл води;
  • 1 гранат;
  • 1/2 ч.л. сушений імбир;
  • 1/2 ч.л. меленої кориці;
  • 2 часточки апельсина;
  • 2 палички кориці;
  • аніс, цукор на свій смак.

Приготування:

Закип’ятіть воду (до 100 °C) і заваріть чай у френч-пресі або чайнику. Почистіть гранат від шкірки та білої плівки. Зерна граната роздавіть та перемішайте з цукром. Додайте гранатову суміш та спеції. Подавайте з часточкою апельсина та паличкою кориці.

Фото: Freepik

Слідкуйте за новинами в