10 РОКІВ РЕСТОРАНУ «CITRONELLE». ОНОВЛЕНЕ МЕНЮ ВІД ФРАНЦУЗЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ РОБАНА КАСНАБЕ
12 грудня ресторан Citronelle святкує 10 років. На честь ювілею були започатковані зустрічі, які занурюють у історію цінностей та традицій закладу. Перша зустріч була присвячена унікальності.
«Ми хочемо розказати свою історію про цінності, що складають основу життя та успіху нашого ресторану. Важливо для нас було впевнитись, що за роки існування ресторану, через призму часу та змін навколо – ми залишаємось вірними їм та впевнено йдемо вперед.
Сьогодні ми будемо говорити про унікальність, як одну з них. Ми любимо вражати, знайомити з новим та незвичним, бачити й створювати свята серед буденності, дивувати подачами та цікавими особистостями. А головне, бачити глибину нашої справи й постійно шукати її прояви. Бути не просто Рестораном – бути стилем. Стилем життя.»
Через закриті кордони, ми не можемо подорожувати до улюблених гастрономічних місць, тому завітавши до Citronelle, на якусь мить ми можемо потрапили до улюбленого Парижу.
Ресторан Citronelle познайомив зі своїм другом, французьким Шеф-кухарем Робаном Каснабе, який і раніше приїзджав до Citronelle, навчаючи команду мистецтву французької гастрономії, а тепер зміг очолити її. За час, що Робан провів в Україні, він встиг познайомитись з гостями й культурою та додав до меню Citronelle сучасного погляду на класичну Францію, створивши страви на лад, що зараз панує у найстильніших ресторанах Парижа. А також поділився унікальними й улюбленими рецептами його сім’ї кухарів, що зберігаються вже кілька століть у власних архівах.
Серед страв нового меню: устриці, запечені з шампанським Pierre Morlet, ескарго з томатним конкасе та прованським маслом, стейк тартар з білим хріном, качина грудка конфі на пюре з батату, спрінг ролом і ягідним соусом, легендарний буйабес, фуа гра з полуницею, малиною та ягідним соусом, і, довгоочікуваний улюблений літній десерт Павлова з мусом із маракуї та полуничним сорбетом .
Напевне ви помічали, коли були в Citronelle, що винна карта складається виключно з французьких вин. Сомельє ресторану Сергій Рябоконь, який вже двадцять років працює з вином, підібрав вина, що найкраще смакують з новим меню. Але найбільша її унікальність – шампанське Pierre Morlet з нотами грейпфрута та білих квітів, створене спеціально для Citronelle. Доречі, це єдиний ресторан в СНД, який отримав можливість виготовляти власне шампанське в Шампані.
PS! Робан працював на кухнях мішленівських ресторанів з 15-ти років. Був соусьє та готував дичину в знаменитому Le Bristol Paris, був провідним кондитером у Passage 53 –найпопулярнішому японському ресторані Парижа, су-шефом у легендарному Lasserre. Його кухня — поєднання трав, прянощів і ніжних текстур соусів, м’яса та сирів. Саме в мистецтві працювати з дичиною виявляється найвища кухарська майстерність, вважають знамениті французькі Шефи.
Географічні кордони Франції для нас все ще закриті, але атмосфера, яку з любов’ю створюється в Citronelle, подарує вам все, чим ми так захоплюємось — шик, стиль та естетику Парижа.
Bon appetit!