UA
RU

10 років в ефірі. Руслан Сенічкін відсвяткував ювілей у Сніданку з 1+1

Редагувати переклад
Як змінювався телекулінар, актор, танцівник та автор книжок, який будить всю країну.

10 років в ефірі. Руслан Сенічкін відсвяткував ювілей у Сніданку з 1+1-Фото 1

У серпні Руслан Сенічкін відсвяткував 10-річчя у Сніданку з 1+1. У 2010 році, 30 серпня — це був понеділок —  він вперше вийшов у прямий ефір ранкового шоу і весь цей час будить країну з 6:30, дарує глядачам гарний настрій та разом з українцями готує прості і смачні рецепти.

Телекулінар, шоумен, танцівник, журналіст та автор книжок, який створює ранковий настрій цілій країні.

Сенічкін настільки органічний в телебаченні, що став брендом і мемом. Ранковий телеефір асоціюється саме з Русланом. Всі хочуть бути як Сенічкін. Регулярно з’являються двійники. Час від часу на різних каналах косплеють Сенічкіна. Міряють про його бороду, окуляри, фартухи.

Мода на бороданів в окулярах ніколи не зникне,

— жартує Руслан.

10 років в ефірі. Руслан Сенічкін відсвяткував ювілей у Сніданку з 1+1-Фото 2

Свою кар’єру Руслан розпочав на радіо у рідному Дніпрі. Далі працював телеведучим на дніпропетровському телеканалі та спеціальним кореспондентом. Роботу на загальнонаціональному телебаченні продовжив ведучим новин.

10 років тому Руслан став ведучим Сніданку з 1+1. Він володар двох статуеток Телетріумф. У його ювілей ми зібрали особливі факти про Руслана Сенічкіна та ексклюзивний фотоархів як змінювався ведучий.

Перші прямі ефіри, що тривали 3 години, у ролі ведучого Сніданку з 1+1 Руслан вів самостійно протягом півтора року. Ведучий зізнається, навряд чи пішов би на подібний експеримент зараз і щасливий, що у 2013 до нього приєдналася Людмила Барбір. До речі, телепара не одразу подружилася, Руслан більше хотів працювати з Мариною Леончук. Та за роки спільних ефірів вони не тільки спрацювалися з Людою, а й стали хорошими друзями.

10 років в ефірі. Руслан Сенічкін відсвяткував ювілей у Сніданку з 1+1-Фото 3

Свою кар’єру телекулінара Руслан розпочав з пікніка з командою Сніданку з 1+1. Тоді директор департаменту ранкового мовлення Юлія Жмакіна запропонувала ведучому приготувати крильця на грилі. Усім так сподобалося, що вирішили готувати і в ефірі. За 10 років Руслан приготував близько трьох тисяч рецептів. У гості на його телекухню прийшли мало не всі супер зірки України. Нові рецепти телеведучий публікує у Фейсбук группі #співайтанцюйготуй.

У 2018 році Руслан Сенічкін став учасником проекту Танці з Зірками. Разом з партнеркою по паркету Яною Цибульською виконав і запальний хіп-хоп на бігових доріжках, і пристрасний пасадобль, і танго. Пара покинула проект у 9 ефірі.

Руслан Сенічкін обожнює панд. “Пандою” його кличуть і колеги. “Панда, яка вийшла на полювання”, так Влад Яма називав ведучого під час участі у шоу Танці з Зірками.  А під час карантину глядачка з Черкас навіть надіслала Руслану захисну маску з його улюбленою твариною.

10 років в ефірі. Руслан Сенічкін відсвяткував ювілей у Сніданку з 1+1-Фото 4

Руслан став першим чоловіком, якому дозволила поцілувати себе найвідоміша людиноподібна робот Софія. Це сталося прямо в ефірі Сніданку з 1+1. Уявіть, відмовила навіть голлівудському актору Віллу Сміту. Тепер у Руслана є сертифікат про поцілунок на згадку.

Телеведучий має турецьке коріння. Про це ще в дитинстві йому розповіли батьки. Прапрабабця ведучого має пряму спадкову гілку, що веде до Туреччини. Достовірність цього факту довів ДНК тест.  Руслану навіть вдалося зіграти турка у кіно. У серіалі “Слов’яни” він постав у незвичному образі тюрко подібного авара — в кольчузі, з довгим волоссям та хусткою на голові, бився на мечі та їздив верхи. А якось приміряв образ відомого турецького актора Бурака Озчівіта, відомого за серіалом “Величний вік. Роксолана”.

На батьківщині своїх предків телеведучий здійснив мрію підопічної проєкту Здійсни Мрію Альони Некрасової. Разом з Русланом, який неодноразово бував у Туреччині, дівчина вирушила до Стамбулу, де побачила історичні пам’ятки та навіть побувала на фабриці з виготовлення пахлави.

10 років в ефірі. Руслан Сенічкін відсвяткував ювілей у Сніданку з 1+1-Фото 5

Відомий телекулінар є автором трьох кулінарних книг. Перша та дебютна “Сніданки” вийшла друком у 2014 році, її презентували на Львівському форумі видавців. У другу, “Сніданки для дітей” увійшли рецепти, дібрані для маленьких ласунів та перевірені разом зі співавтором-експертом, лікарем-дієтологом Галиною Незговоровою. Третя, “Сніданки в саду” має унікальний формат і присвячена садівництву та рецептам з городини. Її Руслан написав разом з Наталією Підлісною.

Руслан брав участь у сліпих прослуховуваннях шоу Голос країни у 2012 році. Пройшов весь шлях потенційного учасника. На сцені в виконав пісню Френка Сінатри My Way. Готувався до ефіру цілих півтора місяці, брав щодня вокальні уроки. Та, на щастя як каже Руслан, ніхто з тренерів не повернувся.

Протягом року ранкові ефіри Сенічкін вів разом з ведучою новин ТСН Лідією Таран. Руслан — у студії Сніданку з 1+1,а Ліда — вела ранкові випуски ТСН. Разом ведучі зустрічали гостей вели гостьові студії.

10 років в ефірі. Руслан Сенічкін відсвяткував ювілей у Сніданку з 1+1-Фото 6

Голосом Руслана Сенічкіна заговорив Вовк Вейн, герой мультфільму Монстри на канікулах-3. За сюжетом той в круїзі по морю планує відпочити від домашніх справ разом з дітьми-вовченятами.

Руслан зізнається, у нього є три головні жінки у житті — мама Віра Антонівна та дві сестри — Аня і Таня. Та п’ять років тому додалася ще і племінниця Ніка.

До 10-річчя в ефірі Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін у Інстаграм Сніданку вийшла маска — Панда Сенічкін. Тепер кожен може спробувати себе в образі Руслана. Маска вже доступна за посиланням.

Ведучий Сніданку взяв участь у документальному фільмі Акіма Галімова до 25-річчя каналу “1+1. 25 років Ти не один”.

Статьи по теме