Три простих і незвичних рецепти пасок до Великодня 2024, які можна приготувати у будь-яких умовах
Великдень – свято, до якого готуються заздалегідь і не важливо, плануєте ви самотужки пекти паски та фарбувати яйця, чи будете купувати в кондитерській. Як там не було, пропонуємо не ігнорувати це свято.
Останнім часом, особисто я, обирала великодні паски з найближчої кондитерської, але виникло велике бажання, приготувати її вдома самостійно. Згадуючи досвід своїх бабусь, котрі пекли ці смаколики заздалегідь і на всю сім’ю, не надто хочеться чекати, поки зійде опара і всі інші етапи підготовки, тому було вирішено – знайти прості рецепти, які можна легко приготувати будь-де. Ось 3 простих і небанальних рецепти пасок без опари.
Бананова паска
Що потрібно для приготування:
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Банани – 2 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Цукор –1 склянка
- Розпушувач – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 80 г
- Родзинки – 100 г
- Цукор ванільний – 20 г
- Пудра цукрова – 2 ст. л.
- Вода – 50 мл
- Молоко – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – за смаком
Як приготувати:
- Очистіть банани від шкірки та розімніть їх виделкою до пюреподібного стану. Якщо банани недостиглі, краще використовуйте блендер – він швидше справиться із цією задачею. Додайте трохи теплої води, щоб було легше переминати.
- Вершкове масло кімнатної температури потрібно збити зі звичайним та ванільним цукром. Додайте яйця до суміші та ще раз збийте.
- У суміш додайте бананове пюре та соду і добре перемішайте.
- Просіяне борошно поступово вводьте з розпушувачем. Додайте родзинки.
- Змастіть форми для випічки пасок рослинною олією або застеліть дно пергаментом. Заповніть тістом форми приблизно на 3/4.
- Розігрійте духову шафу до 180 градусів та готуйте паски близько 40-50 хвилин. Все залежить від потужності вашої духовни.
- Вийміть готові паски з форм і дайте охолонути. За бажанням зробіть глазур, або просто посипте цукровою пудрою, шоколадною помадкою чи іншою глазур’ю.
Сирна паска з апельсиновою цедрою
Ще один рецепт, який перевірений на собі, тому раджу його спробувати.
Що потрібно для приготування:
Опара:
1. Сухі дріжджі – 1 упаковка
2. Борошно пшеничне – 30 г
3. Молоко – 60 г
4. Цукор – 1 чайна ложка
Тісто:
1. Борошно пшеничне – 320 г
2. Кисломолочний сир – 250 г
3. Яйця – 2 шт.
4. Цукор – 170 г
5. Вершкове масло – 50 г
6. Апельсин – 2 шт.
Як приготувати:
- Для приготування тіста в глибоку ємність просійте пшеничне борошно вищого гатунку, додайте до нього пакет дріжджів, перемішайте та залиште на 10-15 хвилин для кращого з’єднання.
- Молоко розігрійте до температури 35-40 градусів, обережно влийте в борошняну суміш, додайте цукровий пісок, після чого суміш перемішайте віночком. Накрийте ємність з опарою рушником та залиште у теплому місці на 30 хвилин.
- Сир протріть через сито або пробийте блендером до пастоподібного стану. За допомогою терки акуратно зніміть з апельсину цедру. Додайте цукор та цедру в сир і ретельно перемішайте.
- Розбийте у сирну масу яйця, потім ще раз ретельно перемішайте інгредієнти для максимально рівномірного їхнього розподілу.
- Охолоджене до кімнатної температури розтоплене вершкове масло введіть в сирну масу. Знову все перемішайте для рівномірного розподілу всіх компонентів.
- Опару, що підійшла, додайте до сирної маси і перемішайте віночком. Невеликими порціями введіть в сирну масу просіяне борошно.
- Накрийте ємність з тістом харчовою плівкою, укутайте рушником та залишіть у теплому місці на 1-1,5 години.
- Форми для паски змастіть рослинним маслом та посипте борошном. Трохи помніть тісто, що підійшло, і розкладіть його у форми, заповнюючи при цьому 1/2 їх обсягу. Накрийте форми рушником і залиште ще на 30 хвилин.
- Розігрійте духову шафу до 180 градусів. Майбутні паски випікайте протягом 30-35 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Готові паски вийміть з духовки та залиште остигати, не виймаючи з форм.
- Прикрасьте на свій розсуд.
Супер простий шоколадний панеттоне
Пропонуємо трохи видозмінити куплену панеттоне. Зробіть її надзвичайно шоколадною.
Що потрібно для приготування:
1. Куплене панеттоне – 1 штука
2. Чорний шоколад – 1 плитка
3. Молоко – 2 склянки
4. Суміш горіхів – ½ склянки
5. Бренді – 50 гр
Як приготувати:
- Зніміть з панеттоне шапку та виріжте серцевину. Тісто з неї наріжте на маленькі шматки.
- На водяній бані розтопіть розламану плитку шоколаду та додайте молоко.
- Додайте розрізане тісто в шоколад та перемішайте. Сюди ж додайте подрібнені горі та чарку бренді.
- Все змішайте та помістіть в порожній панеттоне. Накрийте шапочкою та прикрасьте її на свій розсуд.
Смачного!
Фото:unsplash.com
Читайте також: ВЕЛИКОДНЕВІ КОЛЕКЦІЇ ВІД УКРАЇНСЬКИХ БРЕНДІВ