Таких салатів ви точно ще не куштували!
Спека виснажує настільки, що хочеться їсти лише фрукти з овочами. Та й нависати над гарячою плитою бажання немає. Тому оптимальний варіант – салати. Просто, швидко, смачно, дуже по-літньому. До того ж, чудовий спосіб насолодитися сповна свіжими та супер насиченими продуктами.
Читайте також: СЕЗОН ТОМАТІВ: ЛІТНІ РЕЦЕПТИ З ПОМІДОРАМИ
І так, салат буває не лише з помідорів та огірків.
Розсипчаста картопля, кисло-солодка малина, гостра рукола. Що може бути краще?
Інгредієнти: 4 шт. картоплі; 50 г вершкового масла|мастила|; 100 г малини; 30 г цукру; 3 г оцту; 5 гілочок руколи; сіль, перець (за смаком).
Як приготувати:
1. Розтоплюємо вершкове масло.
2. Картоплю миємо, розрізаємо навпіл.
3. Після цього, змащуємо картопля вершковим маслом, солимо і ставимо в духовку при температурі 180 градусів на 20 – 30 хв.
4. Малину варимо із цукром 3 хвилини після закипання. Перетираємо через сито, додаємо оцет і перемішуємо.
5. Коли картопля буде готова – викладаємо руколу і поливаємо соусом.
Ви багато чого втратили, якщо досі не спробували поєднати щавель із полуницею в одному салаті. Це ідеально. Особливо в поєднанні з хрустким селера.
Інгредієнти: 200 г полуниці; 100 г стебла селери; 50 г щавель (листя); 1 ч. л. чорного кунжуту (насіння); 1 ч. л. цукрової пудри; 1 ст. л. оливкова олія; сіль та перець (за смаком).
Як приготувати:
1. Полуницю помийте і поріжте навпіл. Щавель помийте, відріжте нижні стебла і порвіть листя руками. Стебла селери поріжте тонкими часточками.
2. Змішайте в салатнику полуницю, селера і листя щавлю. Заправте оливковою олією, додайте цукрову пудру та насіння кунжуту.
Читайте також: 5 ІДЕЙ ДЛЯ ЗДОРОВОЇ ВЕЧЕРІ
Виявляється, редис з бананом просто створені один для одного. Дві контрастні текстури. Два контрастні смаки. Інь і янь. Спробуйте.
Інгредієнти: 2 банани; 150 г редиски; 150 г цукіні; 50 г цибулі порею; 2 ст. л. лимонного соку; 2 ст. л. оливкової олії; сіль та перець (за смаком).
Як приготувати:
1. Банан очистіть та поріжте кільцями. Редиска також поріжте тонкими кружальцями. Цукіні наріжте тонкими довгими слайсами за допомогою економки. Поріжте тонкими кільцями.
2. Змішайте в мисці всі інгредієнти та заправте лимонним соком та оливковою олією. Посоліть і поперчіть до смаку.
Напевно, жодних слів не вистачить, щоби пояснити, наскільки це смачно. Структурний рис, хрумкий шпинат, м’які родзинки, насичені насіння кунжуту, кисло-солодка апельсинова заправка. Уявили? Тоді швидше готуйте та насолоджуйтесь.
Інгредієнти: 100 г дикого рису Басматі; 30 г ізюму; 20 г гарбузового насіння; 1 ч. л. насіння кунжуту; 50 г листя шпинату (молодий шпинат); 2 шт. зеленої цибулі (пір’я); сіль, перець (за смаком).
Для заправки: апельсиновий сік (половини апельсина); 1 ст. л. оливкової олії; ½ ч. л. білого винного оцту.
Як приготувати:
1. Рис промийте в холодній воді та відваріть до готовності згідно з інструкцією. Пробуйте рис у процесі приготування. Він повинен залишитись трохи твердим і не розвариться. Відкиньте рис на друшляк і промийте холодною водою.
2. Листя шпинату добре помийте. Якщо вони дуже великі, ви можете їх порізати або порвати руками. Родзинки запарте в гарячій воді на 10 хвилин, а потім злийте.
3. Приготуйте соус: у невеликій ємності змішайте сік апельсина, оливкову олію та винний оцет.
4. У салатник викладіть рис, листя шпинату, подрібнену зелену цибулю, родзинки, насіння гарбуза та кунжуту, посоліть, поперчіть і заправте соусом.
Напевно, не існує людини, яка не куштувала грецького салату. Але такий салат, як у цьому рецепті, точно ніхто не їв. Він, як і належить у Греції, приготовлений з величезним шматком фети, правильними оливками та тонною ореганою. Але є у ньому одна особливість. Це буряк. І це дуже смачно.
Інгредієнти: 3 томати (великі); 150 г буряків; 150 г червоного солодкого перцю; 100 г червоної цибулі; 150 г сиру фети; 50 г оливок (без кісточки); 1 ч. л. орегано (сухий); 1 шматок хліба пшеничного; 3 ст. л. оливкової олії; Листя салату (для сервірування); Сіль за смаком).
Як приготувати:
1. Буряк почистіть, поріжте тонкими скибочками. Обсмажте на сковороді із невеликою кількістю оливкової олії.
2. Хліб поріжте великими шматочками і підсушіть у духовці або на сковороді до золотистої скориночки.
3. Овочі крупно поріжте. На дно тарілки викладіть листя салату, потім буряки, томати, цибуля, перець, оливки, великий шматок сиру фета та сухарики. Посипте сухим орегано, трохи посоліть і заправте оливковою олією.
Фото: Юлія Горін/надано прес-службою Євгена Клопотенка