UA
RU

Afternoon Tea — це естетика пізнання нового та про проведення часу зі смаком

Редагувати переклад
У грудні ресторану Citronelle виповнюється 10 років. Своїми проектами і філософією вже 10 років створює привабливу атмосферу для обміну флюїдами, пізнання нового, для підтримання й розвитку культурного простору. Ділиться яскравими враженнями, модними ідеями та новими знаннями.

Citronelle

Новий проект ресторану Afternoon Tea — це про естетику, пізнання нового та про проведення часу зі смаком. Ідея запозичити традицію чаювання — Afternoon Tea — прийшла через розуміння важливості робити паузи у насиченій буденності та спілкуватися. У будь-який час, вдома або у ресторані нам усім так потрібні ці хвилини “для себе”. Відволікати свої думки, переключатися на щось нове або просто сповільнитися та насолодитися паузою у оточенні красивих речей.

Citronelle 2

Citronelle 8

Серію Afternoon tea було розпочато з зустрічі з Люсі Варнава, що приїхала за запрошенням Марії Дідковської. Люсі — британська експертка з королівського етикету. Англійська шеф-кухарка ресторану з 2-ма розеттами вмісті Ноттінгем. Засновниця кулінарної школи Lucy Varnava Cookery School і єдиних в Британії люксових Гастротурів по старовинним замкам і маєткам Англії.

Citronelle 3

Citronelle 9

Citronelle 7

В Citronelle закуски до Afternoon tea, який традиційно розпочинається щодня о 15:00 подають на традиційній трьохярусній тарілці:

  • На нижньому ярусі — солоні закуски: сендвічі з найніжнішим лососем; ароматним яйцем з трюфелем; шинкою і сиром, міні-еклери зі слабосоленим лососем
  • На другому — традиційні англійські скони, які подають з повітряними вершками й ароматним полуничним джемом
  • Верхній ярус — десерти: ніжні торти, витончені тістечка, апетитні домашні кекси та шоколадні трюфелі з шампанським і малиною

            До церемонії пропонуємо Champagne Pierre Morlet, яке ідеально доповнює урочистий настрій чайної традиції. Та за словами Люсі Варнави, саме келих шампанського — необхідний «атрибут» Afternoon tea королеви Єлизавети II.

Citronelle 6

Вишукана, красива сервіровка столу — неодмінний атрибут церемонії. Afternoon Tea — це завжди єдиний ансамбль в гармонійному поєднанні всіх його елементів. Недоречно використовувати посуд з різних сервізів. Стіл бажано накрити однотонною скатертиною і поставити свіжий букет квітів у красиву вазу.

Читайте також: ЛІНА КОСТЕНКО ЗАЗВУЧАЛА ПО-НОВОМУ 

Статьи по теме