UA
RU

«Музичний прогноз». Про сучасну та якісну українську музику.

Редагувати переклад
Свіжа порція музичних релізів чекає на вас у спільній добірці «Музичний прогноз» від редакції Marie Claire Ukraine та музичного онлайн-медіа Слухач UA. Сергій Мартиненко - засновник Слухач UA розповідає про дебютний альбом «Бойові Бобри» Міші Панчишина — переможця 8 сезону проєкту «Х-Фактор», трек «Дихай» від гурту O.Torvald, новий сингл «Інші ми» співачки KOLA, англомовну колаборацію Васі Демчука з американською артисткою, «Місто. Музика» співачки LELY45 та інші релізи українських артистів. Пісні з добірки «Музичний прогноз» доступні для прослуховування в нашому Spotify-плейлисті.

«Музичний прогноз». Про сучасну та якісну українську музику.-Фото 1

O.Torvald — Дихай

Український рок-гурт O.Torvald після перерви повертаються з піснею «Дихай». Це їх перший реліз з 2021 року.

«Ми довго нічого не писали і не випускали, в першу чергу через початок повномасштабного вторгнення, і ми взагалі не розуміли як будувати життя далі, не те, що думати про музику. Частина команди на момент 24 лютого була у Львові, бо в нас були заплановані зйомки кліпу. Почали активно волонтерити там, частина волонтерила у Києві. Потім я доєднався до лав ЗСУ і взагалі не міг повернутись до музики ні емоційно, ні фізично. Зараз емоцій накопичилось і ми хочемо іх спрямувати у творчість. “Дихай” – це результат важких ночей, коли тебе накриває тривожність, депресивні думки та панічні атаки. 24 лютого змінило кожного з нас: і військових і цивільних», – коментує фронтмен Женя Галич.

PTASHKIN — Бойові Бобри (Альбом)

Міша Панчишин, який співає під псевдонімом PTASHKIN, у минулому — переможець 8 сезону вокального проєкту «Х-Фактор». З перших днів повномасштабного вторгнення співак вступив до лав ЗСУ і разом з побратимами воював на Київщині, а згодом – і на сході країни під Бахмутом, де отримав поранення і був звільнений восени 2022 року через тяжку контузію. 

Після звільнення від служби артист прийняв рішення повернутись до музики та бути корисним в тилу. Альбом військових пісень з назвою «Бойові Бобри» PTASHKIN присвятив своїм побратимам. Кожна з пісень альбому має власну історію та без сумніву візьме за душу тих, кому вже набридло слухати спекулятивний крінж-контент й хочеться почути щирі історії про головне.

DEMCHUK & AVA CLARK — I Can’t Get Enough

I Can’t Get Enough — це пристрасна та захоплююча пісня про кохання. Завдяки потужній ліриці та запаморочливій мелодії ця пісня відображає хвилюючу хімію між двома людьми, які не можуть натішитися одне одним.

Nora Polinnia — Midnight Boy

Nora Polinnia презентує новий трек Midnight Boy та водночас мініальбом Past Chronicles, до якого він увійшов.

Midnight Boy — це чергове одкровення Nora Polinnia, доньки продюсера Юрія Нікітіна. Цього разу про так званих «опівнічних хлопців», відчайдушних та привабливих, які за зовнішньою впевненістю ховають власні страхи, комплекси та сумніви.

KOLA — Інші ми

Співачка KOLA продовжує продуктивно випускати нові сингли. Новий «Інші ми» про зміни, які відбуваються в житті кожної людини, та важливість їх сприйняття. 

«Сьогодні ми цінуємо один одного і не розкидуємося словами, як раніше, бо кожне слово – це зброя. Ти не тільки дуже цінуєш людину, її погляд, почуття і не тільки фільтруєш погані слова, але й намагаєшся казати якомога більше добрих слів та слів кохання. Бо слова насправді дуже важливі, так само як і дії, це щастя, коли слова не розходяться з діями. Кожен з нас в змозі створювати взаємини, побудовані на повазі, коханні та цінуванні кожного подиху людини», – коментує KOLA.

LELY45 — Місто. Музика

«Місто. Музика» новий сингл з нового альбому «Всі дівчата хороші» співачки LELY45, який вийде 12-го травня й налічуватиме десять композицій, серед яких спільний трек «Автомагістралі» з артистом SadSvit та новий сингл «І кожен дасть мені своє ім’я», реліз якого відбудеться вже цього тижня. Нова платівка LELY45 буде не притаманною для співачки, нахабною, енергійною з використанням року та більш драйвової музики.

OTOY х The Curly — Жарптиця

«Жарптиця» — перший трек з альбому виконавця OTOY. Цей сингл був написаний разом з іншим українським репером The Curly і розповідає історію закоханості в нездорові стосунки. Бажання деромантизувати сварки, захоплення голосом коханої, відкидання поняття класичної любові. 

Brunettes Shoot Blondes — Stars Are Falling Down

Гурт Brunettes Shoot Blondes, улюбленці української інді-сцени, після чотирирічної паузи презентують сингл Stars Are Falling Down.

Пісня була написана ще влітку 2022 року спільно з польським гуртом ATLVNTA та саундпродюсером Kobzaruk. Це музична присвята мужності та стійкості українського народу, а також вірі в те, що свобода і правда переможуть. Навіть після найтемнішої ночі настає світанок, і перемога над злом буде неминучою.

YAROSA BURNOS — MOTIVE 

Українська співачка YAROSA BURNOS презентує новий R&B-сингл MOTIVE — це історія про шлях особистості до успіху. Тема взаємовідносин, дружби, грошей, цілей, прикрашені стильними хіп-хоп бітами та вокалом виконавиці, формують атмосферу кіношних районних сутичок та екшину. 

«Працюючи над цим синглом, я мала змогу відчути характер, думки, емоції іншої культури, культури хіп-хопу. Для мене це новий, але крутий досвід. За такі перевтілення я й обожнюю творчість», ділиться співачка.

SANSA — Відчуй

SANSA презентувала кліп на пісню «Відчуй». Композиція народилася після повномасштабного вторгнення, але зараз набула нового дихання, аби донести слухачу, що стан забуття справжніх емоцій під час війни був у кожного, але єдиним виходом з пригнічення стає тепло та любов близьких людей. «Відчуй» — це історія почуттів SANSA та почуттів кожної люблячої жінки.

 

Читайте також: ПРО ЩО ЖІНКА МОВЧИТЬ: МАРІЯ КВІТКА, ФОЛЬКЛОРИСТКА, СПІВАЧКА, ХУДОЖНИЦЯ З КОСТЮМІВ 

Статьи по теме