UA
RU

Нестримний гумор, небезпечні пригоди: 5 найкращих комедій про справжніх подруг

Редагувати переклад
Найгарячіша кіноновинка цього літа – комедія «Check-in у халепу», про четвірку подруг, які потрапляють в усілякі неприємності. Нестримний гумор, ексцентричні витівки дівчат і їхні дотепні спроби дістатися з будь-яких халеп – все це є в новій комедії, яка стартує в українському прокаті з 6 липня. Пропонуємо топ-5 стрічок, які розважать і піднімуть настрій.

Нестримний гумор, небезпечні пригоди: 5 найкращих комедій про справжніх подруг-Фото 1

«Подружки нареченої» / Bridesmaids, 2011

Головна героїня Енні – просто якась дівчина-катастрофа: їй фатально не фартить ані в особистому житті, ані в кар’єрі. І коли найліпша подруга Ліліан пропонує героїні стати головною подружкою нареченої, Енні вагається, бо не хоче зіпсувати Ліліан весілля. Але як тільки вона бере на себе обов’язки головної подружки, все навкруги летить шкереберть!

Фільм став комерційно успішним і дуже сподобався глядачам, має багато престижних номінацій: на «Золотий глобус», BAFTA та «Оскар». В головних ролях – Крістен Віг (вона також виступила продюсеркою та сценаристкою стрічки), Меліса Маккарті, Роуз Бірн, Джон Гем та ін.

Фішки: Чи багато ви знаєте комедій, що мають так багато престижних номінацій?

«Дуже погані матусі» / Bad Moms, 2016

Одного дня життя ідеальної Емі заходить у глухій кут: вона розуміє, що ані діти, ані чоловік її не цінують. Вона у відчаї і не знає, що робити далі, але несподівано знаходить  подруг: одиноку маму Карлу і  затуркану домогосподарку Кікі. Вони швидко з’ясовують, що в них сході проблеми, і знаходить зовсім несподівані, але такі веселі і приємні ліки від поганого настрою і знецінення близьких. А яку саме терапію віднайшли героїні – дивіться самі.

Комедія зайшла глядачам і мала чималий успіх (і бокс-офіс), в тому числі і завдяки чудовому касту: в головних ролях знялися Міла Куніс, Крістен Белл та комікеса Кетрін Ган. Якщо сподобається – дивіться другий фільм з цими ж героїнями «Дуже погані матусі 2».

Фішки: кажуть, ця комедія схвалена матусями!

«Розваги дорослих дівчат» / Rough Night, 2017

Подружки домовляються провести шалену вечірку в Майамі і класно розважитись. І спочатку наче все йде за планом, але потім вони випадково вбивають стриптизера. Що робити далі: вони добряче п’яні – і копи їх точно звинуватять в смерті хлопця. Але потім одна з подруг пропонує ризиковий план, як здихатися від тіла… Адже як забути про злочин, що вони скоїли? В цій історії все не зовсім те, чим здається, але що саме і як подруги дістануться з цієї біди – дивіться самі!

В комедії знялись справжні зірки екрану – Скарллет Йоханссон, Зої Кравіц та ін.

Фішки: такий собі дівочий варіант «Похмілля в Вегасі».

«Шпигун, який мене кинув» / The Spy Who Dumped Me, 2018

Дві подруги несподівано опиняться в центрі шпигунських розбірок! А починається історія з того, що Одрі святкує свій день народження – але свято виходить сумним. Вона у відчаї, бо бойфренд кинув її. Дівчину намагається втішити її найкраща подруга Морган, але буквально на наступний день життя дівчат перетворюється на бойовик: в них стріляють, вони втікають! І лише потім стає ясно, що все це – через її колишнього Дрю, який виявився шпигуном… Дівчата намагаються навести лад в житті і розібратися з усіма шпигунами!

В стрічці – яскравий акторський склад: ролі подруг виконали Міла Куніс та Кейт Маккінон, а коханця-шпигуна зіграв Джестін Теру.

Фішки: красиві дівчата, що стріляють, — це сексуально!

«Checkin у халепу» / Joy Ride, 2023

Молода перспективна адвокатка Одрі вирушає до Пекіну, щоб підписати складний контракт, і до неї приєднуються три її близькі подруги. Дівчата і уявити собі не можуть, яка пекельна поїздочка їм випаде! Насправді, долаючи труднощі, кожна з них пройде своєріднє перезавантаження і зрозуміє дещо важливе про себе і світ.

В ролі Одрі знялася акторка Ешлі Парк, зірка шоу «Емілі в Парижі», і це її перша головна роль. Її подругу-актрису грає Стефані Сюй, номінантка на «Оскар» за стрічку «Все завжди і водночас». Режисеркою виступила Адель Лім, авторка відомої комедії «Шалено багаті азійці», а в продюсерський склад увійшов Сет Роген, що спродюсував нашумілі шоу «Хлопаки», «»Проповідник», комедії «Сусіди», «Божевільна парочка» тощо.

Фішки: в стрічці лунає k-pop музика, а головні героїні перетворяться на справжніх зірок.

Читайте також: 5 ТРЕКІВ, ЯКІ ЗАКОХАЮТЬ ВАС У МАГІЮ КІНО ВЕСА АНДРЕСОНА ВІД ДІДЖЕЯ САНІ ДИМОВА 

Статьи по теме