Про що жінка мовчить: Надя Дзяк, дизайнерка бренду NADYA DZYAK

Редагувати переклад
Натхненням для колекції SS24 Наді Дзяк послужила творчість художниці-наївістки Поліни Райко, чий дім-музей в Олешках був затоплений після підриву росіянами Каховської дамби. Про духовне та буденне, роботу та натхнення дизайнерка розповіла в інтерв'ю Marie Claire.

Про що жінка мовчить: Надя Дзяк, дизайнерка бренду NADYA DZYAK-Фото 1

Про що сьогодні не варто говорити вголос, а про що просто не можна мовчати?

Мені здається, що зараз не існує тем, про які не варто чи не можна говорити вголос, будь-яка проблема може бути освітлена. Неможна мовчали про несправедливість, насильство чи знущання, особливо, коли це стосується діток.

Коли та з ким останнім часом вам було приємно помовчати?

Приємно помовчати з рідними людьми — з батьками, чоловіком, з сином, з подругами, бо вони мене знають і дуже відчувають.

Коли ви востаннє себе хвалили, а за що сварили?

Чесно, дуже сварила себе за те, що пізно почала працювати над новою колекцією і підвела деякі процеси і команду. Але водночас я себе дуже часто і хвалю, кажу собі, молодець, що впоралась, витримала, зробила, досягла мети.

Назвіть найкрасивішу річ і чому ви її такою вважаєте?

Світанок. Коли після темряви приходить розквіт всього.

Яким талантом вам би дуже хотілося володіти?

Може це банальні приземлені таланти, але мені дуже хотілось би розмовляти багатьма іноземними мовами і відновити своє вміння грати на фортепіано. Хочу сісти за інструмент і прямо зіграти щось красиво. А! Ще хочу навчитись танцювати, вже три роки собі це обіцяю, але ніяк. (Усміхається.)

Якби ви могли залишити тільки один спогад, щоб це було?

Спогади про рідних, коли ми всі разом і нам добре дуже.

Про що жінка мовчить: Надя Дзяк, дизайнерка бренду NADYA DZYAK-Фото 2

Фото: © Chris Yates/ Chris Yates Media

Що личить сучасним чоловікам, а що не прикрашає сучасних жінок?

Мені подобається в сучасних чоловіках повага до жінки, до її можливості самореалізовуватися, і те, що вони можуть бути і другом, і чоловіком, і партнером для нас. Я ніколи не критикую і не осуджую жінок. Вони можуть бути будь-якими, якщо хочуть цього і це екологічно для них самих і для оточуючих.

Якби вам довелося себе порівняти із алкогольним напоєм чи коктейлем. Ви який?

Якщо чесно, я не дуже розбираюся в алкогольних напоях, тому що практично їх не вживаю. (Усміхається.) Ну, мабуть, я французьке біле сухе вино.

До якої поради мами ви не дослухалися, і наразі жалкуєте про це?

Моя мама ніколи мені не давала порад, вона мене просто любила і сприймала такою, як я є. А я з самого дитинства, як розказувала мама, була завжди така, що сама всім давала поради і була якась не по-дитячому доросла і розумна.

Зовнішність якого визнаного красеня завжди здавалася вам перебільшеною? І, навпаки, хто з чоловіків із невиразною зовнішністю видається вам дуже привабливим?

Я ніколи не сприймала чоловіків-красенів і їхню красу. Взагалі не оцінюю чоловіків по зовнішності. Не сприймаю коли, чоловік прямо вважає себе дуже красивим. Може це банальні слова, але краса чоловіка у його вчинках і відношенні до нас, жінок. Спеціально пішла подивилась, що нещодавно найкрасивішим чоловіком визнаний актор Роберт Паттісон. Ну не знаю… Для мене мій чоловік найкрасивіший, інших не сприймаю. (Усміхається.)

Чим пахне щастя?

Щастя пахне теплим дощем, коли йдеш по парку поряд з домом в Дніпрі під прозорою парасолькою і дивишся на небо крізь неї і на краплі дощу.

Читайте також: «ВИКРАДЕНЕ МИСТЕЦТВО»: OLIZ ТА UNITED24 ЗАПУСТИЛИ БЛАГОДІЙНУ КОЛЕКЦІЮ ХУСТОК З РОБОТОЮ КУЇНДЖІ, МОЗАЇКОЮ З МИХАЙЛІВСЬКОГО СОБОРУ ТА РОЗПИСОМ БУДИНКУ ПОЛІНИ РАЙКО 

Статьи по теме