Чоловік говорить: скрипаль-віртуоз Василь Попадюк

Редагувати переклад
4 квітня в Києві, у МЦКМ відбудеться великий весняний концерт легендарного скрипаля Василя Попадюка. Віртуозне виконання Попадюка у поєднанні з фантастичною музикою Папа Дюк Бенду подарують яскраві емоції. Мета концерту: зібрати на FPV-дрони для тактичного підрозділу особливого призначення Г.Р.І.М. у складі 41-ї ОМБр ЗСУ.

Василь Попадюк

Яким повинен бути справжній чоловік? На вашу думку?

Терпеливим. Мовчазним. І старатись не відповідати на всякі дурниці. Коли скандал, тікати з хати моментально! (Сміється.)

Які життєві уроки дали вам батьки?

Мій тато був музикант. Він такий, як і я, — ціле життя його не було вдома. Постійно перебував на гастролях. Він мені прищепив любов до фольклору. Мені в музиці подобаються деякі речі, які більшості можуть взагалі не подобатися… Дякуючи моєму батьку, я навчився це чути і любити.

У вас був поворотний момент, після якого можна ділити життя на до і після.

До імміграції та після імміграції у Канаду. То було минуле життя. Це теперішнє життя. Два різних життя. 

Що найбільше вас драйвить: в житті, роботі, стосунках?

Хороші музиканти, які поруч. Якщо є класні музиканти, з якими приємно грати, то це для мене найбільший драйв. А в житті — друзі! Друзі, яких я маю. Бог мені дав дуже хороших, справжніх друзів. Не думаю, що всі можуть цим похвалитися. У мене дійсно справжні друзі по всьому світу. Наприклад, зараз я знаходжусь в Америці в гостях у свого друга.

Як вам здається, ви вже знайшли себе?

Я вже загубив. (Сміється.) Може років двадцять назад можна було, а зараз — вже пізно щось шукати.

Якими критеріями ви вимірюєте успіх?

Це складне питання, можна було б сказати, що успіх — це повний зал. Але це не завжди так. Дивлячись в чому успіх. Успіх може бути різним – успіх у житті та успіх у творчості. Насправді успіху ніколи немає, і його ніколи не буде, є лише постійне прагнення до успіху. А в житті, мабуть, успіх – це коли діти щасливі й здорові.

скрипаль-віртуоз

Як виглядає ваш стандартний день?

Шоста тридцять ранку, кава потрійна. 

Потім готую сніданок для дітей, відправляю в школу, коли дома, готую обід. Між приготуванням займаюсь, дивлюсь музичні відео колег. Далі готую. Потім зустрічаю зі школи. Готую. Потім, везу на балет, на фортепіано чи ще кудись. Коли дома, я – таксист у своїх дітей. 

Кожен тиждень виїжджаю в Торонто — завжди або студія, або якийсь концерт. В дорозі один розпорядок, дома інший. Пошук хорошої кави. Навіть от зараз у Баффало, ніколи не думав, що тут є хороша кава. Завдяки інтернету, я завжди тепер шукаю і знаходжу еспресо. На сайті є список кав’ярень, і я вибираю кав’ярні-бутіки. Де хіпі, там переважно хороша кава. Що в мене не змінюється, — це кава! Що в дорозі, що вдома. Вдома — це ранком і о п’ятій вечора. Деякі хороші кав’ярні о п’ятій закриваються. Я ще встигаю випити ще одну потрійну. Від кави до кави.

Які якості партнера для вас важливі?

Компроміси. Поменше говорити.

А яка людина ніколи не буде з вами поруч?

Дуже не люблю підступних людей, які можуть зрадити. Це дуже неприємно. Стараюсь їх уникати. В мене є своє коло друзів, з якими я спілкуюся нормально. Які тебе не продадуть.

Яка матеріальна річ з тих, якими ви володієте, найцінніша для вас та чому?

Скрипка. По-перше, це мій партнер справжній. По-друге, вона мене годує і вона мені дає натхнення. Це найцінніша річ, яку вже три рази вкрали у мене. Останню в мене вкрали у Вашингтоні, так і не знайшли.

Що ви вважаєте в житті найбільш важливим, а що найменш важливим?

Найбільш важливим є діти, це сто відсотків. Найменш важливе — може, якщо не знайду хорошу каву, переживу.

Який антивоєнний твір ви вважаєте геніальним, тим, який змінив суспільство? 

Твір «Ой у лузі червона калина». Він консолідував українців по всьому світу. Це антивоєнний та патріотичний гімн.

Читайте також: «МУЗИЧНИЙ ПРОГНОЗ»: ZIFERBLAT, IVAN NAVI, TUMAZAR, MOLODI ТА ІНШІ

Статьи по теме