Американські шеф-кухарі готують українські страви та збирають кошти на допомогу
Навіть в ресторанній сфері знайшли спосіб креативно та швидко зібрати кошти для українського населення.
Поки українські ресторани годують військових Збройних Сил України, американські шеф-кухарі з різних куточків США також намагаються допомогти своїм колегам. Ні, вони не відправляють страви нашим бійцям, але створюють кулінарні шедеври з символікою України та збирають кошти з проданих позицій у фонди, що допомагають українцям.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Згідно видання The Guardian, каліфорнійські шеф-повари створили спеціальні “українські” меню, до яких входять авторські або традиційні страви нашої країни. Так, наприклад, у Калвер-Сіті китайський ресторан подає спеціальні синьо-жовті “пельмені свободи”. А ось у Західному Голлівуді популярний коктейль-бар пропонує новий алкогольний напій “Пружний”, зроблений на основі української горілки “Хор”.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Також до цієї проукраїнської акції долучилися і пекарні по всій Каліфорнії – вони випікають та продають хоменташен – єврейське печиво, яке виникло під час опору з чиновниками-тиранами, а також на прилавках можна зустріти традиційні часникові пампушки.
Таким чином американські заклади харчування намагаються змотивувати своїх гостів зробити благодійний внесок на підтримку українців, адже замовивши одну з цих страв, гроші з продажу йдуть в такі фонди, як некомерційна організація World Central Kitchen, яка пропонує гаряче харчування українським біженцям на прикордонних переходах Польська гуманітарна акція; Libereco PHR, швейцарсько-німецька група допомоги та ЮНІСЕФ.
Читайте також: Підтримати Україну через міжнародний фонд «Червоний хрест»
Ширлі Чанг, шеф-кухарка китайського ресторану «Ms Chi Cafe» у Калвер-Сіті, пояснила, що при створені “пельменів сводоби” надихалася історією українок, котрі цілодобово готують вареники, щоб нагодувати українських солдат та простих людей, які вимушені були покинути свої домівки. Синьо-жовті пельмені в «Ms Chi Cafe» – це данина українським вареникам, наповненим куркою, грибами, кропом та насінням соняха, символа українського опору. Вони продаються по всій країні на Goldbelly, а також у ресторані Chung’s в Лос-Анджелесі.