Ексклюзивно до 10-річчя ресторан Citronelle створив шампанське Blanc de Blancs з віньєроном із Шампані зі 150-річною історією.
Вино-свято, вино-карнавал, вино-емоція! Це найбільш «живий» з усіх напоїв – символ наших сподівань на щастя й удачу. Його неприборканий характер спонукає нас забути про повсякденність, кружляє легкою веселістю, налаштовує на безтурботний лад.
«2 роки тому ми разом з Еріком Морле представили для Citronelle чотири види шампанського. А нашою ювілейною зіркою стало Champagne Blanc de Blancs, Pierre Morlet. Його тонкий аромат білих квітів та фруктів: сливи, персика, абрикоса закохує з першого ковтка», — говорить Марія Дідковська.
Blanc de Blancs – вино, що створюється лише з одного сорту винограду «шардоне», його цінник завжди вищий, ніж у звичайного шампанського. Основна причина полягає в тому, що шардоне — найдорожчий сорт у Шампані. Тут мало виноградників шардоне, і з одного сорту винограду важче створити шампанське.
Це вино з рідкісним елегантним характером, випущено лімітованою серією. І зараз у вас є унікальна можливість продегустувати цей раритетний напій в Citronelle.
«Ми створили чудове шампанське. Це вино майбутнього. З ним ви можете достойно відсвяткувати свій 10-річний ювілей», — коментує Ерік Морле.
Таємниця особливого смаку шампанського Pierre Morlet — органічне виробництво й особливі методики культивування. Тут усе роблять вручну, що надає продукту більшої цінності.
Pierre Morlet — невеликий і незалежний шампанський Дім, що робить його особливо цікавим для поціновувачів цього благородного напою. Його виноградники межують з плантаціями таких відомих виробників, як Krug, Veuve Clicquot-Ponsardin, Bollinger і Mumm, а керівник Ерік Морле є одним із останніх виноробів регіону, який особисто здійснює ассамбляж світлих вин тільки першого пресування. Саме тому зоряні й імениті сусіди не приймають остаточного рішення з приводу смаку їх вина, не радячись з месьє Морле. Вони називають його своїм головним «носом».
Цікаво, що до того, як почати займатися виробництвом шампанського, родина Морле вирощувала троянди з 1883 року в Шато де Версаль. Саме вони відкрили особливий старовинний сорт плетучих троянд inermis morletti, листя яких взимку стає яскраво-червоного кольору.
Марія Дідковська: «Французи вважають цілком нормальним пити шампанське вранці. І якщо ви збираєтеся продовжувати за обідом і вечерею, ми рекомендуємо: вранці – Pierre MorletСhampagne, Blanc de Blancs, вдень – Pierre Morlet Cuvee Suivie 1er Cru Brut, а мілезим Pierre Morlet Cuvee Millesime 1er Cru 2011 Brut – за вечерею з друзями».
«Ернест Хемінгуей якось сказав: «Скільки б грошей у мене не було, я не знаю кращого способу їх витратити, ніж на шампанське». Здається, додати тут нема чого, хіба що ще трохи шампанського до келиха!
Фото надала прес-служба