Закрити
UA
Життя

Ідеї ​​для коктейлів до Дня святого Валентина

Поділись:

Традиційний колір Дня святого Валентина – полум’яний червоний, і найкращий любовний напій у це свято – коктейль у тон, приготовлений барменом.

posts-to-db-Фото 1

Winter Passion
Що в основі: текіла
Де спробувати: ресторан Fabius, @fabius_restaurant

Авторський коктейль від шеф-бармена ресторану Олексія Бурлаки під назвою «Зимова пристрасть» (те, що потрібно в цю похмуру пору року!) готується на основі текіли. Для нас він розкрив детальний рецепт: «Потрібно змішати 50 мл текіли з 30 мл Campari, 15 мл полуничного сиропу, чайної ложки біттера «Ангостура», 30 мл лимонного фрешу, 5 мл полуничного пюре і 1 яєчним білком. Усі інгредієнти залити в шейкер, додати лід та збити. Після чого перелити отриману суміш у сухий шейкер та повторно збити».

posts-to-db-Фото 2

Лотофаг
Що в основі: джин
Де спробувати: бар H Bar у готелі Hilton Kyiv, @hbar_hiltonkyiv

Цей коктейль є авторським твістом коктейлю Clover Club. «Для нашої версії ми наполягаємо на джин на малині. Назва коктейлю – посилання на давньогрецьку міфологію. Острів лотофагів – племені, що вживав у їжу лотос і притулок Одіссея та його супутників на шляху з Трої, – асоціюється з перешкодами на шляху додому у вигляді задоволень, з якими зіткнулися мандрівники. Лотофагами також називають людей, які шукають забуття. Смак коктейлю – ягідний, цитрусовий, легкий, освіжаючий, фруктовий. У його основі – джин Tanqueray 10, свіжа малина, лікер Creme de Framboise, лимон та яїчний білок» – розповідає Іван Рак, шеф-міксолог бару H Bar.

posts-to-db-Фото 3

Choco Cane
Що в основі: ром
Де спробувати: 11 Mirrors Rooftop Restaurant & World Class Bar, @11mirrors_hotel

«До складу цього коктейлю входять ром Zacapa 23, Campari, сухий вермут та ексклюзивний лікер з шоколадом та вишнею Bernard Loiseau Creme de Griottes Chocolat. Всі інгредієнти додаються до змішувального стакана з льодом, перемішуються і відціджуються в охолоджену коктейльну чарку. У результаті народжується вишуканий ромовий діжестив з благородною гіркуватістю. Фортеця 20%. Cheers! – Каже Сергій Алексєєв, бар-менеджер 11 Mirrors Rooftop Restaurant & World Class Bar. – Я з великою повагою ставлюся до процесу виробництва благородних спиртних напоїв, тому перед створенням нового коктейлю ретельно вивчаю усі складові. Завжди із задоволенням готую класику, перевірену часом».

Фото: архіви прес-служб