Ірина Данилевська запросила на шефську вечерю fashion-журналістів та селебріті до японського ресторану IKIGAI готелю Premier Palace Hotel Kyiv. За яким шеф Дмитро Кривошап презентував авторський сет з 12 страв.
Сет “Нові смаки Азії” Дмитро Кривошап створив після нещодавнього повернення зі стажування в унікальному ресторані Копенгагена. Йому пощастило стати частиною команди всесвітньо відомого ресторану ALCHEMIST. У нього дві зірки Мішлен з та звання найкращого ресторану 2021 року в гіді WHITE GUIDE. Проте новий шефський сет – це сплав двох гастрономічних світів: скандинавського та японського. Раніше Дмитро був частиною команди ресторану INUA (2 зірки Мішлен, Токіо) на чолі з Томасом Фабрелем, екс-шефом лабораторії ресторану NOMA, який уже кілька разів визнано лідером The World’s 50 Best Restaurants.
«Японська висока кухня – це розмаїття продуктів. Ідеальних за якістю, текстурою, кольором. Природність смаку – найголовніше. Подача – вторинна. Аскетизм та відмова від надмірних прикрас – в основі світогляду, – розповідає Дмитро, – А висока кухня Копенгагена, природа якого не така рясна через суворий клімат, – це тріумф творчості. Тут з простих інгредієнтів за допомогою різних технік була створена нордична кухня, що підкорила сучасний світ. Мій авторський сет «Нові смаки Азії» поєднає два гастрономічні світи – японський та скандинавський».
Під час вечері шеф особисто презентував гостям кожну страву: розказав про інгредієнти, смаки, історію рецептур та власні кулінарні експерименти.
Фото надала пресслужба
Читайте також: МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ: UKRAINIAN FASHION WEEK FW22-23