UA
RU

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник

Редагувати переклад

В Kooperativ триває виставка чи не найіронічнішого українського художника Іллі Чичкана «Psychodarwinism: музейні джунглі». Автор закликає по-новому поглянути на культурну спадщину Третьяковської галереї. Ми в свою чергу разом з арт-журналісткою Дариною Кибець пропонуємо поглянути на акаунт художника, «мандруючи» яким весь час ловиш себе на думці, що занадто серйозно ставися до життя.

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 1

@ilyachichkan 3 323 підписників

Моє перше фото у стрічці Instagram. На ньому зображено узголів’я ліжка і полиця із улюбленою колекцією «сталінських» фігурок з фарфору 60-х років: сніговики, спортсмени та балерина Лєночка – та сама, яку скопіював всесвітньо відомий скульптор Джефф Кунс. І тепер величезна надута «Лєночка» прикрашає вхід до Рокфелер-центру в Нью-Йорку. Фото без сенсу і хитрих задумок. Дружина знайомила мене зі світом Інстраграму, і я просто вчився фотографувати та виставляти фотографії.

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 2

«Найпопулярніше» фото за версією лайків. О, очевидно ж, чому саме це фото. Я ж у такій красивій сукні! Це все завдяки їй.

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 3

Місця, до яких хочеться повертатися й постити фото та сторіс із нього нескінченно — ті, куди цивілізація ще не змогла запустити свої щупальця. Місця на межі реальності і нереальності. Місця, де різні релігії зливаються в екстазі, місця, де немає злості і ворожнечі.

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 4

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 5

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 6

Фото з кумиром. Автопортрет. Думаю, це теж мало бути очевидно.

Фото, яке ви хотіли опублікувати, але… утрималися. Або довго сумнівалися перед публікацією. Це фото з… чортом. Він прийшов, попросив зробити селфі – хотів з’явитися в моєму Інстаграмі. Я сказав: «Вибач, друже, у мене немає меж, але в Інстаграму є. Фото забанять.» (Усміхається.)

Інста-фетиш. Мій фетиш (і не тільки для фото) – темрява. Впевнений, це і ваш фетиш. (Усміхається редакція. Бо ми переконані, що фетиш Іллі Чичкана — робити фото його музи та дружини художниці Маші Шубіної.)

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 7

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 8

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 9

Чи його кота.

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 10

Карта пам’яті: Ілля Чичкан, художник-Фото 11

Улюблений хештег. В мене ще не було хештегів, блогер з мене ніякий. Але якби був, то точно #хтотут? Точно! З цього моменту всюди ставитиму його.

Фото взяті з акаунту Іллі Чичкана @ilyachichkan

Читайте також: КАРТА ПАМ’ЯТІ: ДАР’Я НОВОСЯДЛА, BEAUTY-РЕДАКТОРКА MARIE CLAIRE

Статьи по теме