sapık oğlana ters reaksiyon işlemez herkesin hayalinde porno kendine özgün ve istediği kriterlerde bir kadın brazzers profili vardır bu kadın sizin düşündüğünüz kadın şemalarından sikiş çok daha kaliteli bedene fiziğe ve amcığa sahiptir porno ve diğerlerinden çok daha farklı bir yapıya porno izle sahip kadınların iyisinden anlayan bir ayı sex izle gibi körpe güzel bir kızı bularak kendine porno manita yapan adam onu kendi evine atarak dışarıya porno film adım bile atmasına izin vermez maço tavırlarıyla genç twitter porno kızı adeta kendisine köle etmiş olan adam seks video sabahları kalkarak maniasını öperek uyandırmadan daha türkçe porno ileri boyuta taşımak ister ve güne taze kaşar gibi lezzetli 19luk kızın amcığını okşayarak başlar

    Коло традиції: борщ як кулінарний квест

    Креативні індустрії, що працюють із артефактами і традиціями народної культури, - тема нашого спецпроекту «Коло традиції», який ми започаткували спільно з онлайн-курсом про традиційну культуру «Знай свою Україну».

    борщ

    ЗСУ (скорочено від «Знай свою Україну») —  виклик стереотипам про те, що традиційна культура — це архаїка й історизм, сільська культура  і музейний етнографізм. Музей Івана Гончара, студія онлайн-освіти EdEra і Благодійний фонд «Коло» цей виклик прийняли і зараз готують сучасний, експертний, цікавий інтегрований онлайн-курс, який Міністерство освіти і науки України могло б рекомендувати для вивчення в школах, батьки могли б пройти його разом з дітьми у родинах, українці, що живуть і працюють в інших країнах, з його допомогою познайомили б своїх дітей із рідною культурою, а  іноземці могли зрозуміти канони краси, зміст фразеологізмів і смаки українців.

    Про те, що традиційна культура живить сучасне мистецтво, є натхненням для української креативної індустрії і основою для бізнес-проектів, побачимо на прикладі наших героїв.

     

    коло традицій

    Олена Брайченко – кандидатка історичних наук, дослідниця гастрономічної культури, засновниця науково-просвітницького проєкту їzhakultura.

    #Борщ як кулінарний квест

    Що про нас може розповісти борщ? Історія борщу та поява у ньому різних інгредієнтів – картоплі, помідорів, перцю, з одного боку, зникнення – бурякового квасу, білого квасу сирівцю, квасного буряку –  з іншого, свідчить про розвиток нашого культурного городництва. Борщ ми можемо уявити як палітру смаків і кольорів, в залежності від сезону. З квасною капустою взимку, молодим бадиллям навесні, молодою картоплею, тоненькими кільцями моркви, охолоджений зі сметаною та кропом влітку і густий, яскравий, поважний борщ восени.

    А тепер зміщуємо фокус і з’ясовуємо хто переважно готує борщ удома: чоловіки чи жінки? Додаємо сюди сучасний фольклор, який допоможе нам оприявнити наші уявлення про гендерні ролі навіть у ХХІ ст. Звучать приблизно так: «О, як вже вмієш борщ варити, то можна й заміж йти». І вже наша універсальна страва виграє новими барвами і сенсами. Зрештою кулінарна традиція цього наїдку розповідає і про наші релігійні переконання: пісний борщ на Святий вечір, з кавалком м’яса на Різдво, з рибою як поминальна страва, чи кавалком ковбаси до Великодня, це все також про борщ. І це ми не торкались питання регіонального різноманіття смаків. Ви колись куштували борщ, заправлений товченими  кисличками чи журавлиною, а з печеним сомом чи бичками? Тому серйозна розмова про українську кухню буде продовжуватися і я сподіваюсь її відображення можна буде знайти не лише на нашому сайті, але й на сторінках книг видавництва гастрономічної літератури їzhakultura.

    борщ

    Чому я це роблю

     Навчаючись на історичному факультеті та паралельно викладаючи історію у школі, я цікавилась іжею, як культурним явищем. Їжа, страви та напої, щось звичне і буденне, але через їхню призму можна розповісти не лише по смак, але й про економіку, політику, культуру повсякдення і багато чого іншого. Та довгий час тема їжі так і лишалася моїм дослідницьким хобі. Відправною точкою став запит видавництва Віват на написання книги «Українське застілля». Під час роботи над книжкою викристалізувалося моє бажання займатися виключно гастрономічними дослідженнями. У цей же час я відчула, наскільки мені бракує розмов про їжу, зміну кулінарних звичок, фіксації зникаючих страв, розуміння цілісності і значущості гастрономічної спадщини. Бо, українська кухня це ж не лише колекція страв, а й сезонні ритми продуктів, технології зберігання та традиції гостин, уявлення про смак чи користь продуктів. Так виник проєкт їzhak, який розповідає про гастрономічні традиції в Україні, а також розвиває та популяризує гастрономічні дослідження.

    Автор тексту: Валентина Клименко

    Автор колажу: Олена Старанчук 

    Фото надані прес-службою Музею Івана Гончара, проєктом їzhakultura

    Читайте також: ІНКВІЗИЦІЇ ПО-УКРАЇНСЬКИ: ЯК БОРОЛИСЯ З ЧАКЛУНСТВОМ НА НАШИХ ЗЕМЛЯХ? 

    Понравилась статья? Оцените:
    1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5,00 из 5)
    Загрузка...
    Статьи по теме