Корисно, швидко і смачно: 5 рецептів білкових сніданків
Білковий сніданок — чудове рішення як для здоров’я, так і для краси. Білок є джерелом енергії не тільки для фізичної, але й для розумової роботи. Він сприяє відновленню клітин, а також є найважливішим «будівельним елементом» нашого організму. У білковому сніданку одні плюси: він довше перетравлюється, а отже, і голод не повернеться швидко.
Ідеальний білковий сніданок повинен бути збалансованим і включати різноманітні джерела білка — яйця, рибу, молочні продукти, горіхи й насіння. Для повноцінного харчування важливо також поєднувати білки з корисними вуглеводами та жирами, а також додавати свіжі овочі та фрукти.
Бутерброд з лососем
Візьміть кілька шматочків цільнозернового хліба, каперси, червону цибулю, зелень, помідори та копчений лосось. Використовувати для бутербродів можна також густий грецький йогурт або вершковий сир Філадельфія — це вже на ваш смак. І не забудьте про приправи.
На хліб намажте йогурт або сир Філадельфія. Викладіть тонкі кільця цибулі, а також листовий салат. Нагору тонкі скибочки помідора, а потім скибочки лосося, каперси. Смачного!
Вівсянка з бананом та арахісовим маслом
Вівсяну кашу при заварюванні змішайте з нарізаним свіжим бананом, подрібненим мигдалем та двома столовими ложками арахісової пасти. Завдяки цьому рецепту ви врятуєте свій ранок: він готується за лічені хвилини, але при цьому насичує білками на цілий день. Головний секрет тут — арахісова паста. Вона калорійна, жирна, має великий запас білка, але, крім цього, збагачує організм ненасиченими жирами, необхідними для того, щоб почуватися ситими й бадьорими цілий день.
Кисломолочний сир з фруктами
Змішайте 150 г сиру та пів чашки улюблених фруктів. Це може бути все, що завгодно: нектарин, яблуко, грейпфрут, банан, ківі або ж ягоди. Можна заправити все нежирним йогуртом та додати улюблених горіхів. Цей варіант чудово вгамує голод і вам не захочеться їсти до самого обіду.
Яйце в авокадо
Розріжте авокадо посередині на дві частини та видаліть кісточку. Після цього ложкою зробіть заглиблення всередині плода, і змастіть ямочку сиром Філадельфія. Візьміть курячі яйця та відділіть білки від жовтків. Жовтки акуратно перекладіть в авокадо. Збийте білки з сіллю і намажте на авокадо. Розігрійте духовку до 220 градусів, і поставте авокадо запікатися на 10-15 хвилин. Посипте паприкою, перцем, полийте бальзамічним оцтом й посоліть за смаком.
Нутові млинці
На ніч замочіть нут у воді з содою, щоб він розбух і став м’яким. Перебийте у блендері нут і дрібку солі. Додайте трішки натертої цибулі й пару яєчних білків. Повинна вийти маса, яка легко розливається. Потім нагрійте сковорідку і підсмажте. Їжте їх зі спаржею, грибами чи сиром. Ця страва — справжнє джерело білків.
Фото: Freepik
Читайте також: Рецепти, у які ви закохаєтеся: 6 страв з грушами та сиром дор блю