UA
RU

Коронаційний кіш: король Чарльз ІІІ і королева Камілла поділилися фірмовим рецептом

Редагувати переклад

Король Чарльз ІІІ і королева Камілла поділилися рецептом фірмої страви — коронаційного кіша зі шпинатом, бобами та естрагоном. 

Коронаційний кіш: Чарльз і Камілла поділилися рецептом

Велика Британія готується до коронації короля Чарльза ІІІ та королеви Камілли. Церемонія відбудеться 6 травня у Вестмінстерському абатстві. У святкові дні пройдуть й великі ланчі, присвячені коронації. 

Великі ланчі відбуваються щорічно. Головна ідея цього заходу — раз на рік зібрати якомога більше людей на обід із сусідами. Королева-консорт Камілла підтримує цю ініціативу з 2013 року. Вона відвідувала великі ланчі по всій країні та світі, зокрема в Гані і Барбадосі.

Цього року британці святкуватимуть коронацію. Тож Чарльз і Камілла поділилися фірмовим рецептом коронаційного кіша зі шпинатом, бобами та естрагоном.

Коронаційний кіш: Чарльз і Камілла поділилися рецептом

Рецепт коронаційного кіша

Кіш зі шпинатом, бобами і естрагоном можна їсти гарячим або холодним. Страва добре смакує із зеленим салатом і відвареною молодою картоплею.

Для приготування кіша підійде форма діаметром 20 см. На 6 осіб знадобляться:

Тісто

  • 125 г борошна
  • дрібка солі
  • 25 г холодного нарізаного вершкового масла
  • 25 г смальцю
  • 2 столові ложки молока

Або можна взяти вже готове пісочне тісто вагою 250 г.

Начинка

  • 125 мл молока
  • 175 мл подвійних вершків
  • 2 середні яйця
  • 1 столова ложка подрібненого свіжого естрагону
  • сіль і перець
  • 100 г тертого сиру чеддер
  • 180 г вареного нарізаного шпинату
  • 60 г варених бобів або сої

Приготування

  • Просійте борошно і сіль, додайте жири та розітріть суміш кінчиками пальців, поки не отримаєте піщану масу, схожу на панірувальні сухарі.
  • Потроху додавайте молоко і змішуйте інгредієнти в тісто.
  • Накрийте та дайте відпочити в холодильнику 30-45 хвилин.
  • Насипте трохи борошна на робочу поверхню та розкачайте тісто в коло, трохи більше за верхню частину форми та товщиною приблизно 5 мм.
  • Вистеліть тісто у форму. Стежте, щоб не було отворів, інакше суміш може витекти. Накрийте кришкою та поставте в холодильник ще на 30 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 190°C.
  • Вистеліть кондитерську форму папером, додайте боби та випікайте протягом 15 хвилин. Приберіть папір з бобами.
  • Зменшіть температуру духовки до 160°C.
  • Збийте разом молоко, вершки, яйця, зелень і приправи.
  • Посипте 1/2 тертого сиру на запечену основу, зверху подрібніть шпинат, боби та зелень, а потім залийте рідкою сумішшю.
  • Якщо потрібно, обережно перемішайте суміш, щоб рівномірно розподілити начинку, але будьте обережні, щоб не пошкодити форму для тіста.
  • Посипте сиром, що залишився. Поставте в духовку і випікайте протягом 20-25 хвилин до застигання і появи золотистого кольору.

Автор: Яна Панюшкіна

Фото: royal.uk

Читайте також: ПРИНЦ ГАРРІ ВІДВІДАЄ КОРОНАЦІЮ ЧАРЛЬЗА ІІІ, МЕГАН ЗАЛИШИТЬСЯ ВДОМА

 

Статьи по теме