Закрити
UA
Життя

Куди піти в Києві: Курені перезапустили найстаріший ресторан української кухні

Поділись:

Починаючи з травня, у«Курені» почалися якісні трансформації та зарекомендували себе як один із найяскравіших культурних майданчиків Києва: тут влаштовують фестивалі, виставки та перформанси, тут можна побачити вистави «Дикого Театру» та послухати сети найвідоміших діджеїв світу. А віднедавна у «Куренях» перезапустився ресторан: тут все також готують традиційні українські страви, однак тепер акцент роблять на здоровому харчуванні та якісних локальних продуктах.

За кухню відповідає команда під керівництвом Владислава Агреса і Ярослава Артюха. За словами шефів, тепер у «Куренях» страви роблять більш корисними для здоров’я. Наприклад, деруни тут готують із топінамбура, трохи обсмажують, а потім запікають до готовності.

Модні продукти на кшталт лосося й авокадо, які сьогодні у розумінні людей є невід’ємною складовою здорового харчування, в «Куренях» готувати не будуть. Замість них пропонують локальні суперфуди, а також чорноморську рибу та морепродукти та всілякі корінці – пастернак, селеру, корінь петрушки тощо.

 

Також у меню будуть давно забуті продукти як от амарант: його здавна використовували у стравах української кухні, проте з часом він зник із раціону українців.

 

«Ми робимо ставку на корисні страви та локальні, органічні, сезонні продукти. І намагатимемося готувати безглютенову їжу: замість звичайного борошна ми використовуємо суміш борошна із клітковини подорожника та кукурудзи або ж з того самого амаранту», – розповідає Владислав Агрес.

Серед страв, які обов’язково треба скуштувати, шефи радять крем-суп із кропиви, вареники з кров’янкою, вареники з міксом із гречки та сиру, ліниві вареники з козиним сиром і соусом із кропиви. А також тушковані в темному пиві бичачі хвости, зоб ягняти (так зване солодке м’ясо) і стейк з яловичого серця. І, звісна річ, український борщ.

Крім того, у «Куренях» діє фудкорт з окремим меню. Тут можна скуштувати страви української кухні, адаптовані під фудкорт: швидка подача, зручний крафтовий посуд. Також на фудкорті є мангал, де готують м’ясо та лаваш із різними начинками. Про веганів і вегетаріанців тут також не забули: в меню можна знайти кілька позицій рослинних страв.

 

 

Курені

Паркова дорога, 4

Інфо та резерв столів: +380676588951

https://kureni.com