На 8 порцій: 225 г розм’якшеного вершкового масла|мастила|, 225 г цукру, 4 яйця, 225 г борошна, 1 ч. л. розпушувача для тіста, 100 мл сиропу з вишневого кольору, 200 г жирних вершків.
Заздалегідь приготуйте сироп із вишневого кольору!
Для цього візьміть 500 г цукру, 500 мл теплої кип’яченої води, часточку лимона, 1 ст. л. лимонної кислоти і 5 жменей свіжого вишневого кольору. Розчиніть цукор у теплій воді, додайте лимонну кислоту та лимон. Залийте отриманим сиропом вишневий колір і наполягайте в закритому посуді не менше 6 днів. Потім процідіть і перелийте сироп у стерилізовану посудину з кришкою.
1. Щоб приготувати бісквіт, розігрійте духовку до 200 °C, вистеліть форму для випічки. Збийте масло|мастило| з|із| цукром до кремоподібного стану, потім по одному додайте|добавляйте| яйця. Змішайте борошно з розпушувачем і щіпкою солі і з’єднайте із сумішшю.
2. Вимісіть еластичне, м’яке тісто. Перекладіть форму для випічки, вирівнявши верх, і запікайте протягом 45-50 хвилин.
3. Дістаньте бісквіт із духовки та проколіть його зубочисткою. Просочіть сиропом з вишневого кольору та охолодіть, не виймаючи з форми.
4. Збийте вершки в густий крем і змастіть бісквіт. Вийміть із форми, наріжте на порційні шматочки.
Статті по темі:
Як приготувати макаруну?
Вишуканий десерт: груші у вині
Простий десерт: банана спліт