Спецпроекты now:

Прості рецепти корисних пасок на ВеликденьПрості рецепти корисних пасок на ВеликденьПрості рецепти корисних пасок на ВеликденьПрості рецепти корисних пасок на ВеликденьПрості рецепти корисних пасок на Великдень
Стиль Жизни

Прості рецепти корисних пасок на Великдень

Що спекти замість традиційних пасок, до яких ми так звикли?

Сьогодні кожна дівчина слідкує за своїм харчуванням. Навіть у свята ми не дозволяємо собі лишнього, щоб не порушувати режим, адже потім буде досить складно знову повернутися у форму! Тим більше, що сьогодні є багато корисних альтернатив класичній пасці. 

Ми попросили дипломованого нутриціолога, а також засновницю школи правильного харчування theBODY school Софію Рожко поділитися з редакцією Marie Claire своєю думкою, чому класична паска не так корисна і як можна мінімізувати шкоду для свого здоров’я та фігури.

Нутриціолог також поділилася рецептами, які стануть смачною альтернативою і не завдадуть шкоди вашій фігурі — від звичайної корисної паски до дієтичної паски з сухофруктами та цукатами.

З Великоднем пов’язано багато давніх традицій, і у багатьох це свято асоціюється з пасками. Але в класичній рецептурі, це — не найкорисніша страва: біле борошно, багато масла, цукру і ще дріжджі,

— каже Софія.

Зробити так, щоб паска вийшла зовсім легкою та корисною, звичайно, досить складно. Навіть за умови, якщо все вийде, ви все одно отримаєте не улюблені пасхальні ласощі, а просто ароматний хліб з цукатами. У цьому питанні все залежить від вашого бажання: пекти традиційну солодку випічку і з’їсти не більше 50 грамів за день, або спекти корисну пасхальну паску.

«Тут залежить від людини — готова вона відмовитися чи ні. Пам’ятайте — завжди можна зробити паску здоровішою! Ви можете модернізувати улюблений великодній рецепт за допомогою заміни таких інгредієнтів:

  • вершкове масло — будь-яка рослинна олія;
  • вершки, сметана — нежирний йогурт або кефір;
  • пшеничне борошно — борошно з високим вмістом клітковини (цільнозернове, спельтове);
  • білий рафінований цукор — сухофрукти та мед.

Але важливо пам’ятати, що корисна паска — це теж борошняний продукт, тому з ним теж переборщувати не варто. Можна зробити й сирну паску, це буде ще більш здоровим варіантом», — говорить нутриціолог.

Як і обіцяли, ділимося з вами рецептами корисних пасок:

Паска корисна

Інгредієнти:

(На дві невеликі паски)

  • Цільнозернове пшеничне борошно — 2 склянки
  • Сухофрукти — 1 склянка
  • Рослинне (горіхове) молоко — 1.5 склянки
  • Сода — 1 чайна ложка
  • Морська сіль — 1 дрібка
  • Насіння анісу, кориці або шафрану — 1 чайна ложка
  • Лимонний сік — 2 столові ложки

Приготування:

  1. Нагрійте духовку до 165 градусів.
  2. Підготуйте форми: змастіть їх маслом.
  3. У глибоку миску просійте борошно (якщо в ситі щось залишиться, поверніть це у борошно).
  4. Додайте спеції, морську сіль, соду й вимішайте.
  5. Додайте сухофрукти й добре перемішайте, щоб вони повністю покрилися борошном.
  6. Влийте в миску з борошном приблизно 1,5 склянки горіхового молока і вимішайте. Якщо тісто вийде дуже крутим, з сухим борошном, додайте ще трохи. Але вливайте порціями, щоб тісто не стало рідким.
  7. Додайте лимонний сік і ще раз обережно перемішайте.
  8. Відразу ж розподіляйте по формах і відправляйте в піч. Випікайте близько 40 хвилин. Останні 10 хвилин можна прикривати фольгою, щоб верхівка не підгоріла.
  9. Через 40 хвилин паски можна діставати, а після того, як охолонуть — виймати з форм.

Паска дієтична на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір — 500 мл
  • Мед — 3 столові ложки
  • Яйця — 3 курячих або 9 перепелиних
  • Сода — на кінчику чайної ложки
  • Оцет — 1 столова ложка
  • Цільнозернове борошно — 400 гр
  • Сухофрукти, горіхи — за бажанням

Приготування:

  1. Змішуємо кефір, яйця, соду (погашену оцтом!), топлений мед.
  2. Тепер необхідно додати борошно. Все добре вимісити, щоб не було грудочок.
  3. Підготувати сухофрукти та горіхи, які потрібно подрібнити у блендері.
  4. Все змішати, вилити у форми для пасок і випікати у духовці (180-200°С) 40-45 хвилин.
  5. Можна полити кремом з меду, нежирного йогурту і какао.

Дієтична паска з сухофруктами та цукатами

Інгредієнти:

  • Нежирний сир (до 5%) — 1 кг
  • Грецький йогурт 2,5-10% — 0,5 склянки
  • М’який сир — 150 гр
  • Мед — 2 столові ложки
  • Сухофрукти та цукати — за бажанням

Приготування:

  1. Беремо сир і кладемо його на 3-4 години під вагу, щоб стекла зайва рідина.
  2. Потім протираємо через сито.
  3. М’який сир перетираємо з цукровою пудрою і додаємо до сиру. Туди ж викладаємо сметану або йогурт, сухофрукти і цукати.
  4. Все ретельно перемішуємо, викладаємо в спеціальну форму, в яку попередньо кладемо вологу марлю.
  5. Потім витримуємо 12 годин на холоді.

  • закохані в природу
  • MC Brand Influencers
  • путешествия
  • новый номер
  • MC Shop



Понравилась статья? Оцените:
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Marie Claire - женский журнал  - все о моде, звездах и красоте Marie Claire - женский журнал - все о моде, звездах и красоте
Загрузка...