Кухарі королівської родини Великої Британії на зимові свята готують смачні пряникові будиночки і діляться фірмовим рецептом.
Пряниковий будиночок — один із найулюбленіших смаколиків на зимові свята. Кухарі королівської родини Великої Британії діляться фірмовим рецептом і детально розповідають, як його приготувати.
Пряничне тісто
Інгредієнти:
1000 г — борошно
14 г — харчова сода бікарбонат
28 г — мелений імбир
14 г — мелена кориця
355 г — масло вершкове несолоне
500 г — світло-коричневий цукор
140 г — яйце
175г — цукровий сироп (Golden Syrup)
Як приготувати тісто:
- Змішайте разом борошно, харчову соду бікарбонат і спеції.
- Додайте нарізане холодне вершкове масло та продовжуйте перемішувати.
- Додайте цукор і перемішайте.
- Потім додайте яйця та сироп і перемішайте, поки не утвориться тісто.
- Розділіть на 2 частини, розімніть руками та розрівняйте.
- Загорніть і охолодіть протягом кількох годин, перш ніж розкачати тісто товщиною 5 мм для частин будинку та 3 мм для менших декоративних деталей.
- Виріжте пряниковий будиночок за шаблоном.
- Викладіть та знову охолодіть перед випіканням.
- Зробіть вікна: потовчіть цукерки у місця для вікон.
Як випікати:
- Духовка з вентилятором 165c
- 18+ хв для частин будинку
- 12+ хв для менших деталей
Королівська глазур
Інгредієнти:
1500 г — цукрова пудра
200 г — яєчний білок
50 г — лимонний сік
Як приготувати глазур:
- Просійте цукрову пудру та змішайте вручну з яєчним білком і лимонним соком, перш ніж помістити в міксер.
- Змішуйте на низькій швидкості приблизно 2 хвилини, потім поскрібайте боки та знову змішайте.
- Продовжуйте змішувати на низькій швидкості ще 5 хвилин до кремової консистенції.
- Глазур для декорації можна розбавити глазур водою.
- Для того, щоб зібрати пряниковий будиночок, використовуйте тверду глазур.
Автор: Яна Панюшкіна
Фото: royal.uk
Читайте також: КОРОНАЦІЙНИЙ КІШ: КОРОЛЬ ЧАРЛЬЗ ІІІ І КОРОЛЕВА КАМІЛЛА ПОДІЛИЛИСЯ ФІРМОВИМ РЕЦЕПТОМ