Сезон кавунів вважатимуться відкритим, отже, саме час готувати прохолодні напої з його основі. Пропонуємо вам спробувати гостру сангрію за нашим рецептом.
На велику компанію: 1/2 ст. цукрового сиропу, 2 ст. кавуна, нарізаного кубиками, 1 перець чилі, жменю листя м’яти, 3 пляшки вина, 2 лайми.
1. Для початку приготуйте сироп. Для цього змішайте воду та цукор у співвідношенні 1:1, нагрійте на водяній бані, доки цукор не почне танути, потім зніміть з вогню. Зачекайте, поки сироп охолоне.
2. Змішайте в одному посудині кубики кавуна, нарізаний кільцями перець чилі, м’яту та вино. Додайте сироп на смак і помістіть готову сангрію в холодильник на дві години, а краще на добу, щоб напій став більш насиченим. Врахуйте: чим довше стоятиме сангрія, тим гострішою вона стане.
3. Перед подачею додайте в напій лід та тонко нарізаний лайм.
Фото: thekitchykitchen.com