Вчимося готувати традиційне німецьке печиво Vanillekipferl. Адже випічка – один із обов’язкових атрибутів Нового року та Різдва!
ДЛЯ 45 ШТУК: 200 г пшеничного борошна, 100 г подрібненого мигдалю, 80 г цукрової пудри, 150 г охолодженого вершкового масла, 2 яєчні жовтки, 2 очищених від насіння стручка ванілі, борошно, цукрова пудра для присипки.
1. Змішайте борошно, мигдаль, цукрову пудру, жовтки та ванільні насіння, вимісіть еластичне тісто. За потреби можна додати трохи холодної кип’яченої води.
2. Розділіть на 4 частини, розкотіть на смужки товщиною 1 см, загорніть у харчову плівку та помістіть у холодильник мінімум на 2 години.
3. Розігрійте духовку до 160 °С і вистеліть лист для випічки. Наріжте тісто смужками і сформуйте їх «півмісяці». Викладіть на лист і випікайте протягом 12 хвилин до золотистої скориночки.
4. Перекладіть на решітку, щоб печиво охололо, і посипте його цукровою пудрою.
Фото: mowielicious.com