Шарлотка з яблуками – ніжна випічка, особливо популярна у літній та осінній періоди, коли яблук удосталь. Класична шарлотка – це німецька солодка страва, приготовлена з білого хліба, заварного крему, фруктів та лікеру. Ідея була запозичена у англійців: шарлотка – один із різновидів теплого пудингу, який готували з розмоченого в маслі хліба та яєць із шаром яблук нагорі. Зараз це просто бісквіт із яблучною начинкою.
Страву можна готувати з будь-якими ягодами та фруктами, але традиційним варіантом вважається яблучна начинка. Останню можна замінити кремом або шоколадним мусом. Пиріг зазвичай подається теплим, з морозивом та збитими вершками.
складові
Як приготувати шарлотку з яблуками?
1. Для бісквіту потрібно збити яйця, змішати з цукром, а потім з борошном та розпушувачем.
2. Форму для випікання заздалегідь змастити олією, а духовку розігріти до 180 градусів.
3. Викласти тонко нарізані яблука у форму та залити їх тестом.
4. Відправити шарлотку в духовку і запікати близько 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
5. Коли шарлотка буде готова, вийняти форму з духовки та дати їй охолонути. Після цього витягти пиріг із форми, перевернувши її верх дном.
6. За бажанням шарлотку можна змастити сметанним кремом або шоколадною помадкою, прикрасивши подрібненими горіхами або сухофруктами.