UA
RU

Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа»

Якщо вам поставили завдання: принести одну-дві страви на святковий стіл, а вам вже набридли традиційні олів’є та холодці, пропонуємо 8 небанальних рецептів, які швидко готуються й не потребують кулінарного хисту.
 
Автор цих новорічних страв – кулінар Чаба Бакош, який щодня ділиться своїми рецептами у ранковому шоу «Утро Дома» на державному телеканалі «Дом».
Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа»-Фото 1

Анастасія Касілова, Чаба Бакош, Анна Кузіна «Утро ДОМа» Фото: kanaldom.tv

«Утро ДОМа» – ранкова, щоденна програма на телеканалі «ДОМ», де кожного дня телеведучі Костянтин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко зустрічають в будинку проєкту цікавих гостей: від зірок шоу-бізнесу до провідних спеціалістів із різних галузей. Обговорюють та розказують про важливі та цікаві події, історії сучасних українців і не тільки.

Буженина із запеченими овочами

Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа»-Фото 2

«Утро ДОМа» Фото: kanaldom.tv

Домашня буженина — це ідеальний варіант для тих, хто притримується правильного харчування, навіть під час новорічних свят. Ця страва стане чудовим замінником магазинної ковбаси, а також прекрасно смакує під червоне вино.

Для приготування буженини із запеченими овочами знадобиться:

Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа»-Фото 3

«Утро ДОМа» Фото: kanaldom.tv

Нашийок — 1,8 кг (кіло вісімсот)

Лавровий лист — 10 шт.

Часник — 1 головка

Олія — ​​50 грам

Пастернак – 2 шт.

Корінь селери — 1 шт.

Корінь петрушки – 2 шт.

Морква – 2 шт.

Чебрець — декілька гілочок

Розмарин –декілька гілочок

Чорний перець

Запашний перець

Сіль

Рецепт буженини із запеченими овочами:

Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа»-Фото 4

«Утро ДОМа» Фото: kanaldom.tv

 

1. Завантажте в блендер і перебийте: лаврове листя, чорний перець горошком, запашний перець, часник, олію, розмарин та чебрець.

Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа»-Фото 5

«Утро ДОМа» Фото: kanaldom.tv

2. Нашпигуйте нашийок часником, попередньо зробивши надрізи. Посоліть та змастіть приготованим маринадом. Загорніть у пергамент для випікання та у фольгу. Випікайте в духовій шафі 40 хвилин при температурі 250 градусів. Потім знизьте температуру до 110 (сто десяти) градусів і випікати ще 2,5-3 (дві з половиною-три) години. Залиште у фользі на 40 хвилин.

Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа»-Фото 6

«Утро ДОМа» Фото: kanaldom.tv

3. Наріжте коренеплоди, полийте оливковою олією, додайте гілочки чебрецю, сіль, перець за смаком. Запікайте в духовці за температури 180 градусів до готовності.

Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа»-Фото 7

«Утро ДОМа» Фото: kanaldom.tv

4. Наріжте шматочками готову буженину. Подавайте із запеченими коренеплодами.

5. Прикрасьте гілочками чебрецю.

» Утро ДОМа « – ранкова, щоденна програма на державному телеканалі «Дом», де кожного дня телеведучі Костянтин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко запрошують у гості артистів, зірок шоу-бізнесу, спортсменів, науковців, лікарів та й загалом цікавих персон, яким є що розказати, та обговорити найбільш актуальні та цікаві події в Україні та світі.

Смачного!

Статьи по теме