UA
RU

Скоро з’явиться SALIUT Magazine — новий журнал про українську фотографію

Редагувати переклад
Фонд «Основи», спільно з Видавництво «Основи» та завдяки підтримці Українського Культурного Фонду, створили журнал про українську фотографію — SALIUT. 

Скоро з’явиться SALIUT Magazine — новий журнал про українську фотографію-Фото 1

Журнал виходитиме двічі на рік і кожен випуск буде тематичним. Галина Глеба, — мистецтвознавиця та дослідниця сучасного мистецтва та фотографії, стала редакторкою першого випуску. Цей випуск, присвячений жінкам у фотографії — уже надрукований і його безкоштовно розповсюдять серед партнерів проєкту, фотографів та профільних мистецьких інституцій.

Скоро з’явиться SALIUT Magazine — новий журнал про українську фотографію-Фото 2

SALIUT Magazine — це проєкт унікального незалежного друкованого періодичного видання, присвяченого сучасній українській фотографії. Журнал видаватиметься англійською і висвітлюватиме актуальні тенденції та проблеми української фотографії. У журналі будуть представлені фотографи, теоретики та дослідники фотографії, що живуть в Україні та за її межами.

Скоро з’явиться SALIUT Magazine — новий журнал про українську фотографію-Фото 3

Читай также: Способ утеплиться: 6 самых актуальных аксессуаров зимы 2021 

Історія фотографії приховує в собі історію людства, його ідентичність, політику та суспільство, війни, перемоги та поразки, правду та брехню, постправду та нову етику. Фотографія раніше була документом та звинуваченням, засобом пропаганди та інструментом у руках художника. В українській історії були часи, коли експериментальна фотографія була єдиним методом для справжніх роздумів. Команда журналу фіксує свій погляд на різноманітних методах, стилях, тенденціях та поглядах, присутніх в українській фотографії. Перший номер журналу присвячений візуальним сюжетам, пов’язаним із жінками. Розділи випуску — дитинство, юність та дорослість — обумовлюють наративи, про які розповідають фото проєкти Аліни Смутко, Жені Лаптій, Юлії Кафізової, Ірини Пап, Олени Гром, Каті Лесів, Яни Григоренко та ще більше десятка інших сучасних українських фотографів та фотографинь.

Скоро з’явиться SALIUT Magazine — новий журнал про українську фотографію-Фото 4

Скоро з’явиться SALIUT Magazine — новий журнал про українську фотографію-Фото 5

Chogo.agency розробили сайт для проєкту і відтепер дізнатись детальніше про SALIUT Magazine, а у майбутньому й придбати, — можна буде також онлайн. Цілі сайту та журналу — через якісні професійні тексти та сучасний зручний дизайн розповідати Україні та світу про актуальну українську фотографію.

Сайт журналу можна переглянути за посиланням — https://saliutmag.com 

Статьи по теме