В ресторані Citronelle під егідою посольства Франції з успіхом відбулисягастрономічні вечори «10 ans d’inspiration…» з мішленівським Шеф-кухарем Едуардом Лубе
«Протягом 10 років ми несемо цінність Французької гастрономії, що включена до списку «нематеріальної культурної спадщини людства» ЮНЕСКО і я надзвичайно горда, що для наших гостей в Citronelle готував Великий Шеф, який брав участь у гастрономічному святі – Le Diner des Grands Chefs у версальському палаці, присвяченому саме включенню французької кухні до списку «нематеріальної культурної спадщини людства», - Марія Дідковська- засновник ресторану Citronelle.
Кращий шеф-кухар року у Франції, за версією відомого гіда Gault Millau, володар двох зірок Мішлен, Едуард Лубе. Шеф, що розпочинав традицію щорічних мішленівських вечорів в Citronellе.
Під час гастролей Шеф провів майстер –клас для журналістів та приготував 2 неймовірні вечері з 9-ти страв для гостей Citronelle. До кожної страви сомельє ресторану разом з Едуардом Лубе підібрали особливі французькі вина, а до вибраних страв в меню подавали легендарний віскі The Macallan, що подарувало гостям нові та дивовижні поєднання смаків. Серед них – артишоки барігуль з чорним люберонським трюфелем і ягодами ялівця, фуа гра з ревенем, неймовірний тартар із середземноморської барабульки з осетровою ікрою, філе оленя з яблуками й соусом із зелених томатів з бессмертником з лінійкою The Macallan Double Cask та дегустація сирів з Французьких Альп, які Шеф привіз від власних крафтових постачальників з регіону Савуа, під акомпанемент лімітованого релізу The Macallan Rare Cask.
Магічну атмосферу вечорів створювала Марина Круть на найстаровиннішому музичному інструменті -бандурі — неймовірна співачка, учасниця Голосу країни та фіналістка відбору на Євробачення.
Едуард Лубе виріс у Валь-Торансі, гірськолижному курорті, що будувався у1970 році, де його мати Клод заснувала свій перший ресторан.
Любити гастрономію Едуарда навчила сім’я. Серед його дитячих вражень одні з найцінніших – ранні роки, проведені біля плити разом з бабусею та дідусем, які жили неподалік. Едуард вступив до французької команди лижного спорту для юнаків, але його мати порадила йому обрати навчання в кондитерському мистецтві, що було більш безпечним майбутнім, ніж спортивна кар’єра.
У 1983 році Клод розпочала будівництво чотиризіркового готеля Fitz Roy (Relaiset Château), де Едуард Лубе отримав свій перший великий досвід.
Потім він стажувався у різних світових ресторанах в Європі та Америці, а повернувшись до Франції, Едуард відправив листа двадцяти найкращим французьким шеф-кухарям. Тільки один відповів: Ален Чапел у Міонні, який навчив його «поваги до продукту». Потім він приєднався до команди Марка Вейрат в Ансі. Поруч із ним він зустрів свою дружину Ізабель Гуелпа, племінницю шеф-кухаря.
У 1992 році Лубе відкрив Le Moulin de Lourmarin у містечку Лурмарен. Разом з Адріаном Ломбардом, колишнім садівником, вони виростили город площею 5 гектарів, що постачав сировину для ресторану: фрукти, сімейні овочі та зелень. Паралельно з Le Moulin шеф-кухар відкрив пекарню Le Comptoir d’Édouard, а також магазин делікатесів. У 1995 році Лубе отримав свою першу зірку Мішлен і став наймолодшим шеф-кухарем Франції. Через 3 роки – друга зірка.
Клод, мати Едуарда, придбала ферму у Бонньо. Лубе перетворив її на чудовий отель та відкрив ресторан, посадив сад і створив ботанічну стежку. У березні 2006 року його кухня була відзначена Red Gault Millau Guide. У 2011 році Yellow Guide назвав його шеф-кухарем року.
Найвідомішим маркетом чорного трюфеля у Європі є прованський Рішранш. Саме тут продається найбільша кількість «чорних діамантів», щотижня – біля 700 кг. До цього диво-гриба ставляться настільки шанобливо і з таким благоговінням, що ось уже понад 30 років у Рішранш діє Братство Чорного Діаманта. Наш зірковий Шеф Едуард Лубе є почесним членом Братства, яке щорічно відкриває початок сезону трюфелів, влаштовуючи урочисту процесію по головній вулиці міста під час Трюфельної Меси (la Messe de la Truffe). Меса проходить провансальською мовою і читається на честь Святого Антонія (покровителя трюфеля та мисливців на трюфель) з метою благословити цей цінний гриб.
Вечори проходили під егідою посольства Франції в Україні.
Ексклюзивним автомобільним партнером гастрономічних вечорів у Citronelle став офіційний імпортер BMW ALPINA в Україні – АВТ Баварія – що презентував надпотужний автомобіль BMW ALPINA B8 Gran Coupe, який розвиває вражаючі 621 к.с.
Традиційно підтримують мішленівські вечори юридична фірма ASTERS, група компаній DIM з проєктами преміум класу А136 Highlight Tower та Park Lake City, мережі мультібрендових бутіків DOMINO group та нішевої парфумерії ЖАН, першокласна франшиза салонів краси PIED-DE-POULE, бутік-отель 11 Mirrors Design Hotel, ювелірні бутики Il Cammeo, унікальність яких полягає в тому, що це єдина компанія в Україні, чиї колекції відбирає гемолог, що володіє більш ніж 14 дипломами європейських гемологічних інститутів.
Туристична компанія Chance Travel Club розіграла серед гостей вечора 3 поїздки на вихідні до Марселя, Довіля та Канн з проживанням у готелях InterContinentalMarseille — Hotel Dieu, Hotel Barriere Le Normandy Deauville, Нôtel Martinez Cannes. Ці готелі заслужили ідеальну репутацію у навіть найвибагливішої публіки і вважаються одними з найкращих на узбережжі.
Група компаній DIM розіграла сертифікати на квадратні метри у своїх преміальних комплексах — А136 Highlight Tower та Park Lake City. Проєкти знаходяться на етапі реалізації, тож на вибір покупців широкий вибір зручних планувальних рішень.
Фото надала пресслужба
Читайте також: ЗИМНЯЯ СКАЗКА: ПОЧЕМУ СТИЛЬ APRES-SKI ПОПУЛЯРЕН УЖЕ ПОЧТИ СТО ЛЕТ