Зігріваємося: 7 рецептів смачних чаїв, які легко приготувати
Як врятуватися від перших морозів та наситити організм вітамінами? Випити гарячого чаю! Набрид звичайний з лимоном? Спробуйте наші цікаві та суперкорисні рецепти чаїв з журавлиною, медом, імбирем, гранатом і навіть бананом!
Чай з журавлиною
Інгредієнти:
- 60 г апельсина;
- 50 г лимона;
- 40 мл апельсинового соку;
- 50 мл цукрового сиропу (50 г цукру та 50 мл води проварити до розчинення цукру);
- 50 г журавлини (можна використовувати заморожену);
- 1 паличка кориці;
- 400 мл окропу.
Приготування:
Апельсин нарізати невеликими шматочками й разом із журавлиною покласти в чайник. Додати апельсиновий сік, цукровий сироп та паличку кориці. Залити окропом, дати настоятися протягом 15 хвилин.
Чай «Гарячий цитрус»
Інгредієнти:
- 6 г чаю каркаде;
- по 1 часточці грейпфрута, апельсина, лимона;
- 40 г меду;
- 400 мл окропу.
Приготування:
Чай каркаде, фрукти та мед залити окропом у каструлі. Довести до кипіння. Перелити у чайник. Дати настоятися 2 хвилини.
Яблучно-ванільний чай
Інгредієнти:
- 100 г яблука;
- 100 г груші;
- 60 г апельсина;
- 50 г лимона;
- 1 паличка кориці;
- 50 мл ванільного сиропу (можна замінити ванільним цукром, на свій смак);
- 400 мл окропу.
Приготування:
Фрукти порізати кубиками й покласти у чайник. Додати ванільний сироп і паличку кориці, залити окропом і дати настоятися 15 хвилин.
Зігріваючий чай
Інгредієнти:
- 60 г кореня імбиру;
- по 1 часточці лимона та апельсина;
- 40 мл меду;
- 400 мл окропу.
Приготування:
Імбир нарізати тонкими шматочками. Поєднати всі інгредієнти в каструлі, довести до кипіння. Перелити у чайник. Дати настоятися 2 хвилини.
Ромашковий чай з бузиною та журавлиною
Інгредієнти:
- 500 мл води;
- 50 г сушених яблук;
- 100 г журавлини;
- 25 мл сиропу бузини (не лякайтеся, він продається в аптеках!);
- 5 фільтр-пакетів ромашкового чаю;
- чорнослив, журавлина, сушені яблука — для подачі.
Приготування:
У каструлі зварити сушені яблука, додати журавлину, сироп бузини, довести до кипіння і зняти з вогню. Кинути в цю ж каструлю фільтр-пакети ромашкового чаю, заварити. Остудити й процідити. Перед подачею розігріти. Подавати в чайнику з чорносливом, журавлиною та сушеними яблуками.
Банановий чай
Інгредієнти:
- 1 банан;
- 500 мл води;
- кориця, мед на свій смак.
Приготування:
Банан ретельно помийте й обдайте окропом. Розріжте його на кілька частин, не знімаючи шкірки. Закип’ятіть воду, потім додайте в рідину шматочки банана і варіть близько 15 хвилин. Наприкінці додайте корицю або мед на свій смак. Готовий напій процідіть та охолодіть до потрібної температури.
Гранатовий чай зі спеціями
Інгредієнти:
- 5 г чаю каркаде;
- 500 мл води;
- 1 гранат;
- 1/2 ч.л. сушений імбир;
- 1/2 ч.л. меленої кориці;
- 2 часточки апельсина;
- 2 палички кориці;
- аніс, цукор на свій смак.
Приготування:
Закип’ятіть воду (до 100 °C) і заваріть чай у френч-пресі або чайнику. Почистіть гранат від шкірки та білої плівки. Зерна граната роздавіть та перемішайте з цукром. Додайте гранатову суміш та спеції. Подавайте з часточкою апельсина та паличкою кориці.
Автор: Євгенія Власенко / Marie Claire Ukraine
Фото: Freepik
Читайте також: Корисно, швидко і смачно: 5 рецептів білкових сніданків