UA
RU

Зустріч поколінь: інтерв’ю з Дашею Трегубовою та її мамою Іриною

Редагувати переклад
Актриса та телеведуча Даша Трегубова та її мама Ірина в спецпроєкті до Міжнародного жіночого дня говорять про важливе та другорядне. Діляться думками про сучасних жінок та жіночими секретами.

Даша Трегубова телеведущая

Без яких якостей жінці не обійтися в сучасному світі, а від чого варто відмовитися як від «атавізму»?

Ірина Яркулова: У сучасному світі жінці не обійтись без доброти і без терплячості. Але це терплячість не жертви, а терплячість мудрої жінки. 

Даша Трегубова: Повністю згодна з мамою. А відмовитись, на мою думку, варто від схеми, де жінка є додатком до чоловіка і він зобов’язаний повністю все для неї робити, а вона буде тільки красивою. Я вважаю, що сучасна жінка має реалізовувати всі свої таланти, проявляти всі свої якості і бути абсолютно самостійною та незалежною одиницею, або навіть десяткою, або навіть сотнею (усміхається).

У дитинстві яку казкову історію вам читала мама наніч?

Д.Т.: У зовсім ранньому віці, мама мені читала “Мумі Тролів” і саме цю історію, я читаю своїй дочці. У моєї мами чудовий смак до літератури, як і у всієї родини. У бабусі була велика бібліотека — близько 2000 книжок. Це були книжки, які було дуже складно дістати у радянські часи, у моєї бабусі була навіть своя власна печатка — екслібрис, зроблений по замовленню і у кожній книжці на 33-ій сторінці стояла печатка бабусі. Вона просто так книгу не давала почитати, тільки щоб обов’язково повернули. Найкраще з дитинства я запам’ятала книгу “Майстер і Маргарита” Михайла Булгакова. Щоправда, погляди мами та бабусі дуже різнилися стосовно цієї книги. Бабуся роман дуже не любила. А мама навпаки прищепила мені до твору любов саме своєю подачею даної історії. 

Але є ще одна історія, ми з мамою любимо «полоскотати» собі нерви — дівімося хоррорі. Наразі я знімаю свій фільм, і він теж досить страшний. Можливо це пов’язано також з тим, що мама у дитинстві читала також мені  “Сім’я вурдалаків” Олексія Толстого. Це найжахливіша історія, яку я пам’ятаю з дитинства, я потім спати не могла, але все рівно це було дуже цікаво. 

Даша Трегубова мама

До якої поради мами ви не дослухалися свого часу й тепер шкодуєте?

Д.Т.: У нас у всіх жінок в сім’ї шкіра дуже світла й ми всі схильні до появи родимок, веснянок. Тому мама з дитинства мене благала не проводити дуже багато часу під сонцем, або хоча б користуватися сонцезахисним кремом. А я цього не робила років до 30 і тепер про це шкодую, тому що потрібно починати берегти свою шкіру набагато раніше. 

У вас є сімейні реліквії, які ви передаєте з покоління в покоління?

Д.Т.: У нас є дві маленькі дуже гарні фарфорові вазочки, ще часів Миколи ІІ  (вони ще з 19 століття належать нашій родини), які ми передаємо з покоління в покоління. Правда, не знаю, чи вони виживуть в мене, бо в мене є дітіна та кішка (усміхається). Тож вазочкі зберігаються в мами. 

Даша Трегубова

Ви пам’ятаєте якою була перша сукня вашої доньки?

І.Т.: Найпершу сукню Даші пошила бабуся. Це була така гарна сукня, у різнокольорові крапочки, рожеві, червоні, білі і з рюшами. І якось одного разу, ми прогулювались з маленькою Дашою вулицею і на зустріч нам йшов татко з таким же маленьким хлопчиком. Подивився на Дашу, зупинився і сказав: “Дивись синку, ось так має виглядати справжня дівчинка”.

Якою була найбільш пам’ятна сукня з дитинства?

 Д.Т.: Моя інша бабуся, татова мама, дуже любила подорожувати, вона їздила до Естонії, Латвії. І якось вона мені з Таліна привезла неймовірно гарну сукню — темно-зелену з дуже красивим біленьким комірцем. Ця сукня мені дуже личила і я її дуже сильно любила. 

Над проєктом працювали:

Стилізація образів: Ксенія Карпенко LOVE by Ksenia Karpenko @love.fp

Фотограф: Софія Патріна @a_portrait_of_you

Make&hair: Лариса Добровольська @love.yourself.mua

Текст: Вікторія Метчер

Читайте також: ПОДАРУНОК ІЗ СЕНСОМ: 12 ПРЕЗЕНТІВ НА ВОСЬМЕ БЕРЕЗНЯ ЗА АРХЕТИПАМИ

Статьи по теме