UA
RU

Чоловік говорить: Арсен Мірзоян, співак

Редагувати переклад
Цього року восени Арсен Мірзоян відсвяткує 10 років творчої діяльності, готує до круглої дати реліз студійного альбому. Наразі артист презентував нову пісню з майбутньої платівки “Подружка”, й відповів на запитання рубрики Marie Claire.

Арсен Мирзоян

Яким повинен бути «справжній чоловік»?

Справжній чоловік має бути відвертим і відповідальним. Хоча перша характеристика, в умовах сьогодення, може нашкодити персоналію, бо в наші дні суспільство обирає роль активного спостерігача, тим самим ухиляючись від другої характеристики – відповідальність (як нормальне і адекватне сприйняття критики). Соціум дуже легко, іноді безпідставно, може засудити відверту позицію людини, тому справжній чоловік, має триматись осторонь стадних рефлексій, і, як іноді я висловлююсь, – тримати фасон. Достойно приймати та визнавати поразки і нести відповідальність за свої слова і вчинки.

Які життєві уроки дали вам батьки

Якщо мова не про поради, а саме про урок, тоді історія така. Одного дня моя мама вирішила не на словах пояснити мені свою пораду: правильно розставляй пріоритети. Це сталося, коли я закінчив 9 клас ЗОШ. Вона хотіла, щоб мій подальший вибір був обізнаним. І от в 1993 році я прийшов на «Дніпро Коксохім Ремонт» монтажником 2 розряду. Я на власні очі побачив і власними руками відчув, хто, як і скільки заробляє, залежно від професії і освіти. Коли я отримав першу зарплатню, мама протягнула мені платіжки по комуналці. Повірте, я дуже швидко зробив правильні, на мою думку, висновки.

У вас був поворотний момент, після якого можна ділити життя на «до» і «після»?

В мене був такий момент і не один. Перший з них я описав вище. Мені здається, що вся моя біографія складається з таких моментів. Починаючи з моменту, коли мама купила мені гітару, а я дивувався: чого саме мені? Хто вирішив, що я візьму цей витвір чернігівської меблевої фабрики в руки? Так гітара пролежала кілька років на шафі, зібравши не мало пилу. Я зупиняв свій погляд на інструменті, спостерігав за хлопцями в дворі, які починали вчитися грі на гітарі. А потім сказав собі: а давай і я спробую! От і досі ломаю моменти і палю мости.

Що найбільше вас драйвить: в житті, роботі, стосунках?

Драйв для мене – це конфлікти і поразки. Саме злість, як несприйняття того факту, що я не правий, або я «програв» запалює мене і примушує діяти. Звісно поразки треба приймати чесно, тоді що заважає мені розізлитися на самого себе. Треба усвідомлювати – винний завжди я! Не треба себе виправдовувати, не треба шукати позивачів по справі, але і не треба себе засуджувати і катувати. Це нормальна боротьба з самим собою, зі своїм его і своїм «клоном», який обережно пристосовується до соціуму. Відверто, мені не до душі моя асиміляція в професії в наші дні. Оця штучна толерантність і псевдо-гуманізм, які пліч-о-пліч маскують популізм, кон’юнктуру і навіть відсутність культурних цінностей сучасної сцени мені неприйнятні. Тому я свідомо йду на конфлікти і ця злість мене драйвить і дає не аби які результати.

Як вам здається, ви вже знайшли себе?

Дуже часто я натикався на полеміку – що важніше, ціль, чи шлях? І одного разу, намагаючись об’єктивно замислитися над цим, я дійшов висновків, що особисто для мене, ціль = шлях. Найголовніша мета людини  —  відбутися і бути собою. Я не просто знайшов себе, я відбувся і став тим, ким є насправді. Я можу хотіти більшого, але світ дає мені рівно стільки, скільки даю йому я.

Якими критеріями ви вимірюєте успіх?

Критерій один – коли тобі вірять. Це і є успіх.

Арсен Мирзоян Подружка

Читайте також: ПРО ЩО ЖІНКА МОВЧИТЬ: НАДІЯ ПАРФАН, РЕЖИСЕРКА 

Як виглядає ваш стандартний день?

Прокидаюсь, випиваю склянку води, вмиваюся і чищу зуби. Потім варіантів багато.

Перший – везу Ніну в садок, по дорозі ми швиденько забігаємо на АЗС за кавою для мене і круасаном для неї. Після чого я їду в маркет, щоб урізноманітнити сніданок, а потім додому, щоб саме сніданок приготувати. Далі можуть бути репетиції, записи, ефіри і т.д. Все це триває максимум до 16:00. О 16:00 спортзал і після 17:30 я їду за малою в садок. Далі вечеря, сімейні теревені, гості, або ми з Тонею їдемо кудись. О 23:00 відбій для Ніни. Місто засинає і прокидається мафія. Тоня і я.

Другий варіант – сніданок в готелі і виїзд в наступне місто. Залежно від графіка і відхилень від нього саунд-чек, обід і пару годин на банні процедури.

Далі виїзд на локацію, концерт, вечеря і або повернення в готель, або переїзд.

Не забуваю і про спорт. У волейбол граю в понеділок і в суботу, крос, традиційно, в неділю, але і серед тижня не проти себе трохи навантажити.

Які якості партнера для вас важливі?

Якщо це діловий партнер, тоді мені важливо, щоб це був професіонал. Мені нецікаві його людські якості. Професіонали завжди порядні люди і цього достатньо. Якщо мова про партнера – Тоню, то вимог небагато: коханка, друг, дружина, мати.

Яка людина ніколи не буде з вами поруч?

Це людина, яка не хоче шукати себе, бо вона вважає, що її долю визначив соціум, випадок чи ще якась маячня. І робить вона це з різних причин, але то вже не цікаво – яким предметом вона риє собі могилу. Я ціную людей, які знайшли відповіді стосовно себе, оточуючих і не проти обговорити останній твір Віктора Пелевіна.

Від чого б вам найскладніше відмовитися?

Мені  дуже складно відмовитись від життя!

Фото надані прес-службою

Читайте також: #BOOKSHELFY: КИРИЛО ХАРИТОНЦЕВ, ДИЗАЙНЕР БРЕНДУ KIR KHARTLEY 

Статьи по теме