UA
RU

Про що жінка мовчить: Наталка Могілевська, співачка

Редагувати переклад
Співачка та продюсерка Наталка Могілевська презентувала нове відео на композицію "До дна", та відповідала на запитання рубрики Marie Claire.

Про що сьогодні не варто говорити вголос, а про що просто не можна мовчати?

Я відповім вам віршами мого вчителя й творчого батька, в родині якого я зростала професійно — Юрія Євгеновича Рибчинського. «Народ стає покірною юрбою, Не маючи мети перед собою, Якщо ж мета – велична, як Свобода, Юрба завжди, завжди стає народом!». Я вважаю, що дуже велика кількість інформації зайва. Наприклад, зйомки морга, або знання хто гей, а хто ні серед голлівудських акторів. Є речі, які  повинні залишатися за лаштунками. Доступність інформації, відсутність мінімальних етичних правил у медіа призвели до знецінення зіркового статусу. Я пропоную зосередитись на вчинках успішних людей, а не їхньому спідньому.

Коли та із ким останнім часом вам було приємно помовчати?

Я — засновник київського клубу шанувальників тиші. Раз на тиждень, а інколи двічі, ми збираемося, щоб помовчати. Ми проводимо медитативні практики.

Коли ви в останнє себе хвалили, а за що сварили?

Я дуже правдиво розмовляю сама з собою. Й, на правду, інколи буваю дуже суворою, але це перший шлях до змін та великих перемог. Іншого шляху немає.

Наталья Могилевская 2

Що ви вважаєте найкрасивішим в жітті?

Природу. Сонце, Місяць, ріки, квіти, гори, безкрайнє небо.

Яким талантом вам би дуже хотілося володіти?

Я розвиваю талант вчителя. Багато часу приділяю самарозвитку, й хочу присвятити своє життя культурі, мистецву та освіті в Україні.

Якби ви могли залишити тільки один спогад, щоб це було?

Колись під час медитації я відчула присутність Бога. Це найголовніший спогад мого життя.

Що личить сучасним чоловікам, а що не прикрашає сучасних жінок?

Сучасна освіта виховує жінок за чоловічим принципом — орієнтуючи на результат, активність, досягнення та цілі і так сталося, що жінки «перетворюються» на потужних чоловіків. Тому мені здається, що сучасним жінкам та світу бракує жіночої енергії та традіцийно жіночих рис характеру, таких як: ніжність, творчість, м’якість, легкість, розслабленість, а також спонтанність і незапланованість — що не властиві чоловікам. На жаль, сьогодні й чоловіки, й жінки виховуються однаково. Це не зовсім правильно.

Чоловікам традиційно пасують чоловічі риси: активність, боротьба, змагання, результативність, відповідальність.

Наталья Могилевская 1

Якби вам довелося себе порівняти із алкогольним напоєм чи коктейлем. Ви який?

Я взагалі не вживаю алкоголь. Вважаю, що ми живемо в дивномі світі, де цигарки та алкоголь насправді є вбивцями номер один в світі, але їх можно легально купувати на вулицях та в ресторанах. Навіть є мільйон традицій, пов’язаних з алкоголем: обмити права водія або випити на вечерці. Тому я здивована, що у нас продають наркотик, ілюзію за гроші. Я могла бути зеленим вітамінним коктейлем, який збираю сама з ранковою росою. В тому напої могут бути різні трави: кульбаба, кропива, снить, листя плодових дерев, деякі квіти; і ще додала б перчика, щоб було схоже на правду та мій характер (усміхається). І це буде зелена страва з перцем, помітьте, що українською «блюда» — сТрава.

До якої поради мами ви не дослухалися, і наразі жалкуєте про це?

Мама  завжди мені радила «дивитись не нижче третього поверху». Але я почала дуже багато працювати, та забула про це. Нещодавно я спіймала себе на думці, що вже років двадцать не бачила неба. Треба дивитися в небо кожного дня. До того ж, це корисно і для постави.

Зовнішність якого визнаного красеня завжди здавалася вам перебільшеною? І, навпаки, хто з чоловіків із невиразною зовнішністю видається вам дуже привабливим?

Я не знаю некрасивих людей з щирим сердцем, які перебувають в стані натхнення, щастя та радості. Будь-яка людина, в будь-якому віці, будь-якої зовнішності прекрасна, якщо вона живе серцем. Це те, чого часто не розуміють чиновники та бізнесмени. І не розуміють, чому в артистів є рейтинги, а в них ні. Тому що людей неможливо обдурити. Вони все відчувають та бачать в очах: чи є сердце, чи його нема.

Чим пахне щастя?

Щастя пахне задоволенням собою, і ще я б додала запах нескошених лук.

Фотограф: Ярослав Бугаєв 

Читайте також: МУЖЧИНА ГОВОРИТ: КОЛЯ СЕРГА, ШОУМЕН

Статьи по теме