UA
RU

Про що жінка мовчить: Анастасія Шпаковська, білоруська акторка та співачка

Редагувати переклад
11 липня у Києві відбудеться “День білоруського мистецтва”. Напередодні події ми поспілкувались з однією з учасниць фестивалю Анастасією Шпаковською, білоруською актрисою, фронтвумен гурту Naka. Після численних погроз та переслідувань за участь в протестах, вона була змушена покинути Білорусь разом з родиною і тепер живе в Києві. Анастасія продовжує займатись творчістю, виховує двох дітей, а ще організувала першу онлайн-школу для дітей білоруських політичних біженців.

Про що сьогодні не варто говорити вголос, і про що просто не можна мовчати?

Зараз дивовижний, складний і парадоксальний час, коли все про що ми звикли говорити вголос, втрачає свою необхідність та затребуваність. Натомість особисті переживання, професійні досягнення, радості зустрічей і відпочинок — краще не обговорювати публічно. Відчуття, що зараз час масштабної депресії, на тлі якої все позитивне, не пов’язане з соціальної та політичної життям сприймається як легковажність і недоречність. Час, коли все нібито застигло на одному вдиху в очікуванні найголовнішої новини минулого року в Білорусі. В очікуванні падіння режиму диктатора. А про решту зараз краще помовчати, щоб не розмивати наш порядок денний.

Коли та з ким останнім часом було приємно помовчати? 

Мовчати завжди приємно з “своїми людьми”, близькими за духом та до сердця. 

Коли ви востаннє себе хвалили та за що сварили? 

Я дуже критично ставлюсь до себе та іноді занадто собою незадоволена. Працюю над цим постійно. Працюю над тим щоб навчитись більше любити та цінувати себе. Бути добрішою до своїх вчинків. Не бути великою максималісткою.

Анастасия Шпаковская

Яким талантом ви би хотіли володіти?

Іноді не знаю, що роботи з тим, що в мене є. Не вистачає часу реалізовувати все що придумую. Важко водночас “рулити” і рок-гуром, і працювати в театральних проєктах, і вести курси по фізично-емоційній розкутості, і керувати білоруською онлайн-школою в Україні, знімати відео, писати пісні та бути мамою двох дітей і хотіти чогось ще. Напевно, я би хотіла володіти талантом цінувати те, що в мене є.

Якби ви могли залишити лише один спогад, який би він був?

Народження дітей. В мене були щасливі домашні пологи. З того що я переживала в своєму житті, це було саме чудове. В прямому сенсі подія. Що може бути прекрасніше, ніж народити на світ нову душу?

Що пасує сучасним чоловікам, і що не прикрашає сучасних жінок?

Сучасним чоловікам, ймовірно, як і не сучасним, дуже пасують розум та інтелект. Здатність адекватно та позитивно мислити. Жінок не прикрашають порожні балачки, необдумані зміни зовнішності (коли всі стають схожі на одне обличчя) та надмірне захоплення зовнішньою красою при відсутності внутрішньої

Якби вам довелось порівняти себе з алкогольним напоєм чи коктейлем. Який ви?

Ром.

Анастасия Шпаковская 3

До якої маминої поради ви не прислухались і жалкуєте про це?

Моя мама не сильно балувала мене порадами. Можливо, завдяки цьому всі свої «синці» я набивала сама. Завдяки цьому я стала більш витривалою і самостійною. Стала людиною, який проживає повністю «своє» життя.

Зовнішність якого визнаного красунчика завжди здавалась вам перебільшеною? І навпаки, хто з чоловіків з невиразною зовнішністю вам ввижається дуже привабливим?

Ох, взагалі я не любитель красунчиків (усміхається). Мне подобаються люди з харизмою та характером, а це як правило, мало пов’язано з гарненькою зовнішністю. Безумовно, є обличчя, що привертають увагу, але зазвичай після кількох фраз до такої людини інтерес втрачається. Або навпаки, зовнішньо мало приваблива людина, здатна закохати в себе ідеями, думками, почуттями. 

Автор фото: Сергій Івашкевич

Читайте також: ЕКСКЛЮЗИВ: ІНТЕРВ’Ю С МАРТЕНОМ ПРОВО, ФРАНЦУЗЬКИМ РЕЖИСЕРОМ, У СТРІЧКАХ ЯКОГО ЗНІМАЮТЬСЯ КАТРІН ДЕНЕВ ТА ЖУЛЬЄТ БІНОШ

Статьи по теме