UA
RU

В Україні видано унікальну книгу ILLUSTRATION in Ukraine

Редагувати переклад
Видавництво CP PUBLISHING випустило першу книгу в Україні про сучасну  ілюстрацію  «ILLUSTRATION in Ukraine». Її презентація відбулась у столичному артпросторі Avangarden, де також проходила тимчасова виставка робіт ілюстраторів-художників.

українські ілюстратори 7

Книга являє собою захопливе видання у твердій обкладинці, створене разом із клубом ілюстраторів PICTORIC. На її понад 200 сторінках, які виготовлені із екологічного паперу Arctic Paper,  висвітлено яскраві, оригінальні ілюстрації від 30 найталановитіших українських митців.

Ілюстрації – це художні витвори, технічно складні й емоційно забарвлені артоб’єкти. Кожен художник, представлений у книзі, – яскрава особистість зі своїм внутрішнім світом, історією, кругозором і джерелами натхнення. Під час створення видання для авторки, Люсії Бондар, і редакції CP PUBLISHING було важливо розповісти безпосередньо про художників, про ціле покоління митців, ровесників незалежної України. 

українські ілюстратори 6
  

 

українські ілюстратори 5

До початку створення книги редакція поставила всім ілюстраторам питання про їхній творчий шлях, першу створену ілюстрацію, стиль і техніки, а також особисті питання про натхнення й емоції. І отримала дуже відверті та цікаві відповіді, які також викладені у «ILLUSTRATION in Ukraine». 

Читайте також: Хлопці не плачуть? Від яких стереотипів варто позбавлятися у Міжнародний день чоловіків

Інформація у книзі умовно поділена на блоки «Біографія», «Творчий шлях», «Техніка», «Натхнення», «Стиль». При створенні візуального ряду книги авторка намагалася показати індивідуальність, емоційну складову творчості й естетичне сприйняття навколишнього світу кожного митця.

українські ілюстратори 4

українські ілюстратори 3

Усі художники, які беруть участь у книзі учасники клубу PICTORIC та є самобутніми, успішними ілюстраторами у своїй сфері. Але саме разом їм вдається робити потужні ілюстраторські проєкти не лише в Україні, але й за кордоном.

українські ілюстратори 2

українські ілюстратори 1

CP PUBLISHING – провідна медіакомпанія України. Одним з її напрямів є видання унікальних книжок. 

Люсія Бондар – досвідчена медіаменеджерка і видавчиня, засновниця та керівниця видавництва CP PUBLISHING, авторка серії книжок про дизайн, інтер’єр, арт. 

Фото надала пресслужба

Читайте також: Артпроєкт «Діабет не вирок»

Статьи по теме