UA
RU

Small Talk: Вероніка Шостак, актриса, виконавиця головної ролі короткометражки «Схрон»

Редагувати переклад
Вероніка Шостак - українська акторка, яка відома за ролями у фільмах «Брати. Остання сповідь», «Поводир» та «Тарас. Повернення». Нещодавно на онлайн-платформі Taklfix вийшов історичний короткометражний фільм «Схрон». Стрічка розповідає про українських повстанців, який переховуються у криївці від НКВС. Вероніка Шостак зіграла у фільмі Єву - вагітну дружину командра загону УПА.

Вероника Шостак 3
 

Чому варто подивитися фільм «Схрон»?

Бо він розповідає про майже невідому побутову сторінку української історії: переховування воїнів УПА в криївках («схронах»). Наша історія не тільки політична, а ще й про любов, зраду, народження та смерть.

Як ви готувалися до ролі Єви?

Я читала багато про жінок того часу, які присвятили себе служінню Україні. Про воїнів УПА зокрема. Під час репетицій фантазувалась історія та біографія Єви, її світогляд та цінності. Навіть під час зйомок ти ще працюєш над образом, тому що тільки там ти можеш на всі 200% включити емоції та дійно зануритись в обставини. Цей процес дарує великі відкриття щодо свого сприйняття героїні. Бо все, чим ти наповнювалась до того тепер виливається з тебе, максимально працює фантазія та образ стає перед тобою сповна.

Вероника Шостак

Який український фільм потрібно подивитися, щоб зрозуміти все про сучасне українське кіно? Чому?

Напевно, «Погані дороги» Наталки Ворожбит (режисерка фільму). Чому? Бо там кілька історій. Різні акценти, долі, сюжети об’єднанні в одній канві фільму. Зроблено це цікаво, об‘ємно і сучасно.

Який фільм ви не втомлюєтесь переглядати знов і знов?

Немає таких фільмів. Стільки всього хочеться подивитися нового, списки ці не закінчуються. Тому стараюсь не повторюватись. Телевізора не маю, тому якісь повторювальні історії вже не споглядаю. Хіба в дитинстві «Сам удома» чи «Гаррі Поттер» були такими фільмами.

Вероника Шостак 2

Кадр із стрічки «Схрон»

Фото надала пресслужба

Читайте також: Sustainable Talk: Український upcycling бренд Oversized Studio

Статьи по теме