UA
RU

Свобода слова і права ЛГБТ: відбулась премія Тюльпан прав людини від Посольства Нідерландів

Редагувати переклад
Посольство Нідерландів в Україні оголосило щорічних переможців премії правозахисників “Тюльпан прав людини”. Ними стали дві правозахисниці: Оксана Романюк, виконавча директорка Інституту масової інформації та Олена Шевченко, засновниця громадської ініціативи "Марш жінок”. Церемонія нагородження відбулась у Міжнародний день прав людини в Посольстві Нідерландів в Києві.

премія Тюльпан 3

«Вже четвертий рік поспіль Посольство вручає премію Тюльпан Прав Людини в Україні. Ми робимо це, аби підтримати правозахисників та активістів. Щоб вони відчули, що їх важливу роботу цінують та що в них є союзники. Цього року ми хочемо підтримати саме Олену Шевченко та Оксану Романюк. Цією Премією ми хочемо сказати, що ми з вами. Ми поруч і ми хочемо вам допомагати. Саме тому, ми беремо участь в маршах рівності, фінансуємо проєкти через фонд прав людини, підтримуємо правозахисників у своїх соціальних медіа», – зазначає Йеннес де Мол, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні.

Лауреати Премії “Тюльпан прав людини” отримують від Посольства статуетку тюльпана як символічну відзнаку та фінансову підтримку для важливого напрямку роботи своїх організацій.

Премія Тюльпан Прав Людини вручається за видатні досягнення у боротьбі за права людини. Щороку комісія обирає тих, хто робить великий вклад у просування демократичних цінностей та прав людини в Україні. У 2021 році головними темами стали свобода слова та права ЛГБТ. Обидві теми є частиною Нідерландських політик з прав людини.

Лауераткою стала Оксана Романюк, виконавча директорка Інституту масової інформації. Фокус її діяльності — захист прав журналістів і розвиток незалежних якісних медіа в Україні.

премія Тюльпан 2

«Я прагну, щоб у нас оперативно розслідувались всі напади на журналістів, щоб ця професія була більш захищеною. Аби було менше дезінформації, а громадяни могли робити усвідомлений вибір і не потрапляли в полон маніпуляторів. Прагну, щоб розвивалась якісна відповідальна журналістика. Я справді дуже вдячна отримати дану відзнаку. І не тільки я, а і вся наша команда надзвичайно цим схвильована. І для нас це справді мотивація, досягнення і те, що дає сили рухатись далі», – каже Оксана Романюк, лауреатка Нагороди Посольства Нідерландів в Україні.

Ще однією лауереаткою Премії стала Олена Шевченко — українська громадська активістка, правозахисниця, феміністка, ЛГБТ-активістка. Голова громадської організації «Інсайт». Засновниця громадської ініціативи «Марш жінок”.

премія Тюльпан 33

«Ми робимо транс марші, ми виходимо на Київ Прайд, ми організовуємо марш жінок, і це велика подія, яка об’єднує багато людей. В Україні, у всьому, світі більша половина людства це жінки, яких не чують. І марш жінок це поштовх кожного року, який заряджає робити щось далі. Дуже приємно отримати цю відзнаку, і не лише мені, але й організації. Це такий підйом. Ти помітна, тебе бачать. Це важливо. Особливо, коли ти займаєшся небезпечною роботою», – говорить Олена Шевченко, лауреатка Нагороди Посольства Нідерландів в Україні.

премія Тюльпан

Фото надала пресслужба 

Читайте також: ЩО ВАЖЛИВО ЗНАТИ ПРО СВЯТО 8 БЕРЕЗНЯ І ЧОМУ ФЕМІНІЗМ ПОТРІБЕН ЧОЛОВІКАМ: ІНТЕРВ’Ю З ОКСАНОЮ ПОКАЛЬЧУК, ДИРЕКТОРКОЮ AMNESTY INTERNATIONAL UKRAINE

Статьи по теме