UA
RU

Голос мистецтва: Bouquet Kyiv Stage 2020 акцентує увагу на українських віртуозах

Редагувати переклад

Третій фестиваль високого мистецтва дарує надію на реаніманування країни після кризи.

Голос мистецтва: Bouquet Kyiv Stage 2020 акцентує увагу на українських віртуозах-Фото 1

З 20 по 25 серпня у дворі “Софії Київської” зберуться сучасні митці, прихильники естетичної краси, а також усі ті, хто не може жити без натхнення. Третій фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2020 відбудеться попри перестороги та карантинні ризики. Організатори пояснюють, що задум цьогорічної події народився після того, як країна переживала затяжне мовчання  прийшов час відновити культурність України.

В рамках фестивалю організатори планують понад 40 подій, більшість із яких будуть транслюватися онлайн. 6 днів повного занурення в атмосферу мистецтва: музика, театр, літературні читання, інтерактиви та розмови на фоні затишного пейзажу із людьми, які справді творять зміни.

Тема, яка цього року об’єднає різні жанри мистецтва в єдиному просторі, – «Місто майстрів». А слоган Bouquet Kyiv Stage 2020, який виник під час карантину, – «Життя триває!».

Голос мистецтва: Bouquet Kyiv Stage 2020 акцентує увагу на українських віртуозах-Фото 2

“Сьогодні ми потрапили в таку історію, після якої людство, певне, вже складно чимось здивувати. І кожен по-своєму відчув ці пів року в ізоляції. Зараз ми не дуже розуміємо, що на нас чекає далі, зрозуміло лише одне – життя триває. І тільки від нас залежить, яким буде це життя. Ми хочемо, щоб це життя було красивим. Саме тому проводимо Bouquet Kyiv Stage”, — говорить співзасновник фестивалю Євгеній Уткін.
Читай также: Другие голоса: Макс Барских презентовал англоязычный сингл Silence
Основним напрямом цьогорічного Bouquet Kyiv Stage є музика. Цього року її буде багато. Це і класична музика, і сучасна академічна, джазова, експериментальна. Мовою елегантного мистецтва буде розкрито імена видатних майстрів: композиторів, педагогів, диригентів, виконавців.

Голос мистецтва: Bouquet Kyiv Stage 2020 акцентує увагу на українських віртуозах-Фото 3

Серед особливих прем’єр – музичний кіноперформанс «Двоє майстрів». Це – фрагменти фільмів Романа Балаяна у супроводі живого виконання музики Вадима Хропачова, яку він до них написав.

Ще одним ядром Bouquet Kyiv Stage є візуальна програма. Вона буде представлена художніми виставками з фокусом на період шістдесятників, а також проєктами, що поєднують візуальне мистецтво з новітніми технологіями. Це – виставка «Місто людей: графіка шістдесятників», де будуть показані роботи Олександра Дубовика, Олександра Левича, Олексія Захарчука, Михайла Вайнштейна, Віктора Зарецького та Алли Горської. Більшість робіт будуть представлені широкому загалу вперше.

Традиційно вхід на усі події є вільним, потрібно буде сплатили лише за вхідний квиток на територію «Софії Київської». Також через обмеження, пов’язані з карантином, цього року на концертах можуть бути присутні не більше 400-450 людей, на бесідах і літературних подіях – не більше 100 людей. Утім, поринути в атмосферу літніх концертів або послухати цікаві діалоги можна буде, ввімкнувши онлайн-трансляцію.

Статьи по теме