Закрити
UA
Мода

Кулінарні шоу, які цікавіші за серіали

Поділись:

Кажуть, під час карантину багато хто захопився кулінарією, чим не привід подивитися тематичні серіали та шоу? 

posts-to-db-Фото 1

Фото: Netflix

Головний недолік серіалів у тому, що вони забирають багато часу на перегляд, а знайти справжню перлину на свій смак серед усієї різноманітності – завдання із зірочкою. Поки шукатимете цей серіал, подивіться кілька кулінарних шоу, які анітрохи не гірші. Але попереджаємо: після них у вас прокинеться апетит та бажання приготувати щось самостійно.

Читайте також: 8 комедійних серіалів, які скрасять вечори

 

«Від шефа» 

У кожній серії кулінарного шоу ми дізнаємося про історію одного всесвітньо відомого шеф-кухаря, його пристрасть до кулінарії та секрети приготування деяких страв. Серед десятків майстрів своєї справи про свій досвід розкажуть Домінік Кренн – перша жінка, яка отримала дві зірки Мішлен в Америці, Массімо Боттура, чий ресторан на лідируючій позиції у рейтингу найкращих з усього світу, аргентинець Френсіс Маллманн та багато інших.

 

«Ентоні Бурден: Невідомі краї»

Всесвітньо відомий шеф-кухар Ентоні Бурден прославився не лише завдяки своїм кулінарним талантам, а й написанню книг, а також участі у телешоу. В одному з них – «Ентоні Бурден: Невідомі краї» – шеф подорожував різними куточками світу. Але не лише дізнавався кулінарні особливості тієї чи іншої країни, а досліджував культуру загалом. Повноцінне тревел-шоу! За п’ять років Ентоні Бурден побував у Азії, Колумбії, Марокко, Лівії, Конго, Ірані, Ефіопії та не тільки. 

Читайте також: 7 серіалів про сильних жінок

 

Меню на мільйон фунтів

«Меню на мільйон фунтів» — британське шоу про ентузіастів, які мріють про велике майбутнє в ресторанному бізнесі, але не мають великих фінансів. Для здійснення своєї мети кулінари вирушають на телешоу. Там вони мають створити концепцію майбутнього закладу, відкрити на три дні поп-ап ресторан, а потім чекати на результат від потенційних інвесторів, які вирішують: вкласти гроші в проект чи ні. Шоу буде корисно тим, хто замислюється над відкриттям свого закладу та хоче зрозуміти всі нюанси зсередини.

 

“Сіль, Жир, Кислота, Тепло”

Документальний серіал заснований на книзі кухаря та журналістки Семін Носрет, яка була нагороджена премією Джеймса Бірда. Чотири епізоди присвячені тому, як сіль, жир, кислота та тепло впливають на ті чи інші продукти та їх смакові особливості. Семін їздить різними містами та країнами, щоб досліджувати це та показати, як можна готувати з любов’ю.

Читайте також: 5 документальних фільмів, які змінять ваші погляди на здоров’я та їжу

 

“Приготовлено”

В основі серіалу лежить книга журналіста Майкла Поллана, який одночасно став шоураннером проекту та знявся у ролі головного оповідача. У центрі кожного епізоду знаходиться одна із стихій – вогонь, вода, повітря та земля. Поллан подорожує до різних куточків світу і збирає історії людей, для яких приготування їжі — не просто вгамування голоду, а щось більше. Автор серіалу відомий фільмом “Корпорація “Їжа””. У ньому він досліджував харчову промисловість Америки.

 

«Жахливо смачно»

Шеф-кухар та ресторатор Девід Чанг вирушає у кругосвітню подорож з метою досліджувати кухні світу та відкрити для себе нові страви. Гостями шоу стали як аматори та домогосподарки, так і відомі гості — кулінарний критик Джонатан Голд, актор Стівен Юн та шеф-кухар Шон Брок.

Читайте також: Серіали про дружбу: жіночої, чоловічої та токсичної

 

“Сніданок обід та вечеря”

Після проекту «Жахливо смачно» Девід Чанг продовжив зніматися у кулінарних шоу. Разом із знаменитостями, такими як Кріссі Тейген і не тільки, він досліджував різні куточки світу і з’ясовував, що для них означає автентичність. 

 

«Гнила»

Якщо попередні серіали фокусуються на приготуванні страв та кулінарної індустрії в цілому, то «Гнила» розповідає, як насправді виробляються продукти. Чи безпечно те, що кожен день потрапляє до нас на стіл і який вплив надає індустрія на навколишнє середовище — про це можна дізнатися в шести серіях документального проекту.