UA
RU

#SafeKarpaty: Руслана запускає масштабну соціальну кампанію зі збереження Карпат

Редагувати переклад
Сьогодні Карпати серйозно страждають від корупції та кримінальних схем. Значна частина території зазнала незаконної вирубки лісів та забруднення. Сліди знищення лісів, забруднення річок і руйнування природних пам’яток повсюди.

#SafeKarpaty: Руслана запускає масштабну соціальну кампанію зі збереження Карпат-Фото 1

Унікальне різноманіття видів тварин і рослин, цілющі властивості, безцінні природні та рекреаційні ресурси, саме майбутнє існування цих ландшафтів опинилися сьогодні під серйозною загрозою. Як один з наслідків такого варварського поводження з природою, який ми маємо сьогодні, — затоплення тисяч осель.

Українська співачка Руслана, для якої Карпати та збереження їх культури є персональною місією, встала на захист древніх пралісів.

Працювати з автентичною культурою, не зберігаючи середовище її існування, неможливо. Щоби автентична культура підтримувала своє існування і розвивалася, їй потрібне її рідне середовище, у якій вона була «народжена»,

— говорить співачка.

#SafeKarpaty: Руслана запускає масштабну соціальну кампанію зі збереження Карпат-Фото 2

Соціальна кампанія «Карпати. Місце Сили», започаткована Русланою, має на меті привернути увагу громадськості до цінностей, проблем і перспектив Карпат. Українське суспільство має почати пишатися, поважати і відповідально ставитися до одного зі своїх найбільш неймовірних природних скарбів.

«Спасіння» як епізод трилогії «Карпати. Місце Сили» вже 16 липня розпочинає масштабну всеукраїнську кампанію, що намагається розповісти, яка страшна загроза нависла над головним скарбом українського народу.

Ми мали наміри показувати це відео в кінотеатрах. І все з технічної точки зору було зроблено для цього. Але карантин відтермінував наші наміри. А повінь дала зрозуміти, що більше нема часу чекати,

— розповідає Руслана.

#SafeKarpaty: Руслана запускає масштабну соціальну кампанію зі збереження Карпат-Фото 3

Нелегальна та недбала вирубка лісів, забруднення навколишнього середовища, нищення автентичної флори і фауни мають бути зупинені. Як мають бути зупинені невігластво та корупція там, де мали б дбати про захист та процвітання Карпатського краю, природних ресурсів всієї України.

«Я би дуже хотіла, щоб профільні організації і активісти, яким небайдуже до майбутнього унікальних Карпат, мою ініціативу сприйняли як буквальний заклик до співпраці і приєдналися до нашої команди.

Ми би хотіли отримати ваш досвід, запросити всіх побачити все це в українських Карпатських горах на власні очі і вивчити разом з нами, наскільки це все унікально і феноменально в планетарних масштабах.

Такі острівці чудом збереженого «Аватару» — карпатські праліси і автентична гуцульська культура, що складають прадавню автентичну етнічну систему українських Карпат, — для науковців і митців подібні до відкриття унікальних природних копалин та археологічних знахідок. Ми саме так наш проект позиціонуємо і вважаємо, що це може бути важливим у загальному процесі збереження планети Земля”, — закликає Руслана.

Соціальна кампанія “Карпати. Місце Сили” закликає захистити Карпати шляхом розширення національних парків та створення природоохоронних територій за кращими взірцями світового рівня.

Статьи по теме