UA
RU

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.

Редагувати переклад
Літо вже на порозі, а отже час покинути нудні будні й вирушити на відпочинок. У кожного він свій. Хтось проведе вихідні на пляжі, хтось блукатиме містом у пошуках пригод, а хтось присвятить цей час спортивним заняттям. Але чим довше ми знаходимося під гарячим літнім сонцем, тим сильніше промені пошкоджують нашу шкіру. І ось уже відпочинок не склався, шкіра згоріла на сонці, ще й зовнішній вигляд зіпсовано. Як же цьому зарадити? На це питання нам відповість top-makeup artist Сабіна Гахраманова.

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 1

Не кремом єдиним – дружня родина косметики з SPF

Літо – це пора, коли ми хочемо не лише відпочивати, а й ще виглядати на всі сто! Хоч то похід на пляж, заняття на спортивному майданчику або веселі вихідні з друзями – незалежно від обставин шкіра має виглядати здоровою. Тому подбайте про щоденний захист. Але такий, щоб вам не довелося турбуватися про свій зовнішній вигляд. Бо шкіра, яка виглядає на всі сто – запорука впевненості у собі, а отже – і гарного дня. 

Звісно, всі ми чули про сонцезахисний крем. Але це – не єдиний спосіб для захисту вашої шкіри від сонячних променів. Існує безліч косметичних засобів, які можуть послугувати додатковим щитом. Уявляєте – універсальні засоби, котрі не лише допомагають підкреслити найкращі риси і приховати недоліки, а ще й захищають! Це ж справжня літня мрія!  

Наявність SPF, наприклад, у пудрі або тональному кремі означає, що до складу увійшли інгредієнти, які можуть певною мірою захистити від сонячних променів. Рекомендуються засоби з рівнем SPF 30 і вище. Але, оскільки рівень захисту у таких засобах зазвичай невеликий, експерти радять поєднувати їх із сонцезахисним кремом. Таким чином, вони працюватимуть в одній команді – крем створить основний захист, а пудра чи тональник підсилять його і на додачу ще й покращать ваш зовнішній вигляд. 

Як і крем, такі засоби треба наносити повторно – щоб захист залишався.  А тому  обирайте продукт, який можна легко взяти з собою будь-куди. Компактність – одна з приємних дрібниць, яка теж має бути у косметики з ефектом SPF. 

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 2

«Важливо наносити засоби із SPFом за 10-15 хвилин до виходу на сонце, покриваючи всі частини тіла, що будуть під впливом променів. На руки, ноги, спину вистачить засобів із захисним фактором 30, а на обличчя влітку — обов’язково 50. До того ж, важливо оновлювати захист кожні 2 години. Найзручніший щоденний засіб для цього — пудра із SPF. Не впливає негативно на ваш мейкап та в будь-який момент додасть необхідний захист. Крім того, супер-зручним форматом є мульти-стіки, які підходять для нанесення на зони губ, щік і очей (щоб додати свіжості погляду). Я обожнюю цей формат за те, що можно створити мейкап за лічені хвилини навіть без пензликів, та отримати гарну сяючу шкіру обличчя та ефект, наче ти так і прокинувся», — усміхається Сабіна Гахраманова,  top-makeup artist.

Та насправді захист шкіри не залежить лише від одного продукту. Найкращий ефект дасть поєднання засобів або нанесення кількох шарів. Скажімо, сонцезахисний крем, потім – макіяж із засобами з SPF. І не забувайте про аксесуари – капелюшки та окуляри. 

Здається, цього забагато. Але саме цього потребує ваша шкіра! 

Зараз ви можете задати собі питання: чи треба взагалі та косметика з SPF, якщо капелюшки та креми і так добре працюють? Ще й клопоту з нею так багато… Експерти відповідають – це точно не завадить. Адже одною сіткою ви впіймаєте одразу двох рибок – отримаєте якісний макіяж та додатковий захист для шкіри. Все просто. Крім цього, у вирі сучасного життя ми прагнемо до універсальності та швидкості. І косметичні засоби з ефектом SPF як ніщо інше допоможуть зекономити час та гроші на лікування опіків. Тож хіба можна від цього відмовитися? 

А ще спеціалісти наполегливо радять не робити косметичні засоби альтернативою сонцезахисному крему. Адже найкраще вони працюють саме разом. Тому оберіть для себе ідеальний засіб, який підходить до вашого типу шкіри, користуйтеся згідно з інструкціями – і шкіра буде захищеною і красивою! 

Обираємо оптимальний захист

Для того, щоб ваша шкіра завжди виглядала на всі сто і була захищеною від сонця, Colorescience створила цілу низку якісних мінеральних продуктів, які допоможуть вам створити ідеальний образ і водночас захистити шкіру. З їхньою допомогою ви виглядатимете блискуче навіть у найспекотніший день і не станете турбуватися про сонячні промені. Окрім цього, ці засоби захистять шкіру від агресивних факторів навколишнього середовища, що також дуже важливо для її здоров’я. 

Любителі активного відпочинку та спорту на свіжому повітрі оцінять сонцезахисний стік Sunforgettable Total Protection Sport Stick SPF 50. Він зручний для швидкого та легкого нанесення протягом дня. Його можна брати із собою, щоби скористатися за нагоди. Одна з переваг – водостійкість, адже цей засіб тримається на шкірі ще протягом 80 хвилин після контакту з водою! Крім цього, він має чотири відтінки. Тож ви можете обрати саме той, який підходить до вашого тону шкіри. Беріть стік із собою куди завгодно – на спортивний майданчик, пляж або у подорож – і можете забути про опіки. 

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 3

Також є лінійка універсальних засобів для захисту шкіри Face Shield від Colorescience. Це мультифункціональні продукти, які захищають шкіру та покращують її колір. У складі цих продуктів – інноваційні антиоксиданти, вони бережуть шкіру від вільних радикалів та підтримують її здоров’я. Усі вони мають захист SPF 50 та залишаються водостійкими до 40 хвилин. Кожен продукт має кілька відтінків, тож ви можете їх застосовувати окремо або поєднувати для кращого результату. 

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 4

Сонцезахисний крем для обличчя Total Protection Face Shield SPF 50 має два варіанти – класичний та матовий. Ви можете обрати той, який пасуватиме вам найбільше. Достатньо одного шару, щоб отримати необхідний захист та природний колір для вашої шкіри. Власникам комбінованої шкіри можна нанести крем на все обличчя, а потім скористатися сонцезахисною матуючою пудрою з пензлем Sheer Matte Brush SPF від Colorescience.

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 5

Доповнити догляд з цим кремом ви можете сонцезахисним адаптивним кремом для обличчя Total Protection Face Shield Flex SPF 50 – це надасть шкірі ідеального рівного тону без жирного блиску. Але цей засіб можна застосовувати і окремо. Для природного тону достатньо одного шару продукту. А щоб отримати більш яскраво виражений колір, нанесіть ще 1-2 шари. Також цей засіб можна застосувати для контурингу. Після нанесення одного шару скористайтеся сонцезахисною пудрою з пензлем Total Protection Brush-on Shield SPF 50. Оберіть пудру на відтінок темніше для коригування рельєфу обличчя.

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 6

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 7

Також у цій лінійці – ще два засоби. Це сонцезахисний крем з glow-ефектом Total Protection Face Shield SPF 50 та сонцезахисний бронзовий крем Total Protection Face Shield Bronze SPF 50. Ці засоби не лише захищають від шкідливих променів, а ще й маскують недоліки шкіри. Крем із glow-ефектом застосуйте, якщо хочете мати бездоганний зовнішній вигляд з легким сяйвом. Лише поєднайте кілька його крапель з вашим відтінком Total Protection Face Shield Flex SPF 50 і нанесіть на обличчя. Для створення ефекту засмаги варто поєднати кілька крапель сонцезахисного бронзового крему з класичним або матовим кремом Total Protection Face Shield SPF 50. І як результат – сяюча шкіра з бездоганною легкою засмагою.

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 8

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 9

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 10

Окрім цього, Colorescience пропонує на вибір сонцезахисні мінеральні пудри. Ми вже згадували про Total Protection Brush-on Shield SPF 50. Вона є у кількох відтінках – glow, bronze та матова пудра з SPF 30. Ви можете вибрати будь-яку, що підходить до вашої шкіри, але головне – ефект залишається. Ваша шкіра виглядатиме блискуче за будь-якої погоди і матиме необхідний захист від сонячних променів.

Макіяж та захист – 2 в 1. Обираємо універсальний засіб для шкіри.-Фото 11

Для тих, хто звик до круглої пудри зі спонжем, є пресована пудра Natural Finish Pressed Foundation SPF 20. Її легка зволожувальна формула захищає шкіру, вирівнює її колір та надає сяйва. Пудра має кілька відтінків, тож кожен те, що йому пасує. Засіб також доволі водостійкий – аж до 80 хвилин.

Читайте також: НІЖНА ТА ЧУТЛИВА: ПРАВИЛА ЛІТНЬОГО ДОГЛЯДУ ЗА ШКІРОЮ НАВКОЛО ОЧЕЙ 

Статьи по теме