UA
RU

5 рецептів приготування смузі для краси та здоров'я

Редагувати переклад

Вони не лише гарні та смачні. При правильному поєднанні фрукти, овочі та зелень, збиті в смузі, нададуть масу усіляких послуг вашому здоров'ю.

archive_LR_47-2010-71(4)

Оздоровлення шкіри, волосся, нігтів та боротьба із зайвою вагою
1/4 невеликого ананасу, очищеного від шкірки,
1/2 склянки ожини (або чорної смородини),
1 ківі,
1/4 груші,
1/4 склянки кокосової води,
15 листочків м'яти.
ОБСЯГ: близько 250 мл.

Ананас має потужний протизапальний ефект, смородина захищає від ожиріння та закупорки артерій, а в ківі вітаміну С більше, ніж в апельсинах, цей фрукт одночасно є джерелом вітаміну Е та калію – цими секретами ділиться з нами Стейсі Кеннеді. "М'ята щедра на рослинні жири - Омега-3, які необхідні для здоров'я волосся, шкіри, нігтів", - продовжує дієтолог. Що стосується кокосової води, то завдяки природним електролітам вона допомагає організму регулювати водно-сольовий баланс та вагу.

archive_CD004040

Підвищення імунітету, профілактика діабету та серцевих недуг
2 томати,
1 огірок,
1 стебло селери,
1/2 червоного стручкового перцю,
1/4 маленької червоної цибулини,
1 склянка петрушки (листя та стебла),
1 лайм.
ОБСЯГ: близько 300 мл.
Складники цього рецепту мають низький показник цукру і багаті на вуглеводи і протеїни, стверджує Крос. Їхні макроелементи підтримують достатній рівень енергії, пригнічуючи почуття голоду. «Речовина лікопін робить томати серйозним захисником від раку, а червона цибуля сприяє зниженню рівня цукру в крові у людей, які страждають на діабет», – продовжує Крос. А ось петрушка не лише освіжає дихання, а й є постачальником в організм фолатів – цілого комплексу вітамінів групи В.

Поліпшення пам'яті, пружності шкіри та обміну речовин
2 чашки чорного винограду,
1 яблуко,
1 очищений корінь імбиру розміром з палець,
1 апельсин.
ОБСЯГ: близько 250 мл.

Антоціани – не тільки природні пігменти, що фарбують ягоди у фіолетово-синій колір, але й потужні антиоксиданти. У великій кількості вони містяться в чорному винограді та захищають від раку, неврологічних захворювань та запалень, запобігають старінню. «Нормалізувати рівень холестерину допомагають яблука. А ось імбир прискорює метаболізм», – пояснює головний дієтолог бостонського Інституту раку Стейсі Кеннеді. Апельсини не лише підтримують імунну систему, а й сприяють утворенню колагену. Проте варто пам'ятати: більшість фруктів за рівнем цукру не поступається солодким газованим напоям.

Зміцнення кісток, зубів, кишечника та нервової системи
1 склянка нежирного молока,
1 стиглий очищений банан,
1 ст. л. меду,
1/2 склянки вівсяних чи рисових
висівок, пару крапель ванільної
есенції (за бажанням).
ОБСЯГ: близько 250 мл.

Цей напій з низьким відсотком жиру – хороша альтернатива звичайному молочному коктейлю. "Для міцності кісток і зубів вам просто необхідні молочні продукти", - заявляє дієтолог Європейської організації з контролю якості харчування Foodwatch Катрін Сакселбі. «Банани багаті калієм, що благотворно впливає на водний баланс та роботу нервової системи. Вони також нейтралізують надлишок солі у раціоні. Вівсяні висівки з високою концентрацією рослинних волокон добре справляються зі збоями у роботі кишечника. Додайте сюди їхню здатність знижувати глікемічний індекс у крові, стаючи основним джерелом енергії», – резюмує фахівець.

archive_CD084073

Зниження ваги, налаштування пишеваріння та заряд бадьорості
1 яблуко,
2 горсько листя молодого шпинату,
5 листя буряків,
1 огірок,
2 стебла селери,
1/2 цибулини фенхелю,
1 невеликий пучок базиліка.
ОБСЯГ: близько 200 мл.

«Шпинат активує процеси очищення організму та сприяє відновленню мікрофлори шлунково-кишкового тракту», – упевнений австралійський письменник Джон Крос, який протягом 60 днів харчувався виключно соками. "Така методика позбавляє запорів і підвищує загальний рівень енергії", - запевняє Крос. Про свій експеримент із оздоровлення організму він розповів у документальній стрічці «Товстий, хворий та ледве живий». На думку адепта, розщеплювати вуглеводи, білки, жири, перетворюючи їх на енергію, нам допомагає багатий на магній селеру. Також автор високо цінує властивості огірків – за їхню здатність знижувати рівень холестерину в крові.

Статті на тему