Правильне харчування – запорука здоров'я.Риба
Насамперед вам варто додати до свого раціону жирну рибу (наприклад, лосось, макрель і сардини). Вона містить Омега-3 жирні кислоти для оптимального функціонування мозку та вітамін D для запобігання розвитку недоброякісних пухлин.
чорниця
У дослідженні, опублікованому в журналі Neuroscience, виявили, що чорниця може покращити або відстрочити короткочасну втрату пам'яті. Ці ягоди багаті на антиоксиданти, які стимулюють пізнавальну функцію мозку. Для позитивного результату достатньо споживати дві чашки чорниці на тиждень.
Читайте також: 6 НЕВЕРОЯТНИХ РЕЧІВ, НА ЯКІ ЗДАТНИЙ КОФЕЇН
Кава
Чудова новина для кавоманів. Кофеїн може сприяти короткочасному підвищенню концентрації та пам'яті, а також впливати на вікове зниження когнітивних функцій. Крім цього, вчені дійшли висновку, що люди, які п'ють каву, мають на 65% менше шансів на розвиток хвороби Альцгеймера, ніж ті, хто відмовляє собі у цьому задоволенні.
Горіхи
Згідно з даними дослідження, опублікованого в Американський журнал епідеміології, вітамін Е здатний запобігти зниженню когнітивних функцій Особливу увагу варто звернути на мигдаль, який крім вітаміну Е містить неймовірно корисний кальцій.
Читайте також: Вище, швидше, сильніше: як змусити мозок працювати ефективніше
Оливкова олія
Оливкова олія містить поліфеноли, потужні антиоксиданти, які можуть запобігти і, в деяких випадках, зупинити перебіг хвороб, пов'язаних із віковою втратою пам'яті. Це ще один привід замінити звичну олію на оливкову.
Джерело фото: unsplash.com