Edit page title Готуємося до перемоги: Коричний спирт - загадковий компонент у косметиці догляду
Edit meta description Готуємося до перемоги: Коричний спирт - загадковий компонент у косметиці - Marie Claire Україна

Close edit interface
UA
RU

Готуємося до перемоги: Коричний спирт - загадковий компонент у косметиці догляду

Редагувати переклад

Розбираємось разом, що це таке і чому ми можемо зустріти його у складі багатьох коштів.

Коричний спирт – комбінація слів, яка може різати слух, адже ми ще не знайомі з таким поняттям у повсякденному житті. Але його вже давно використовують у косметичній промисловості і сьогодні пропонуємо вам познайомитись із цим загадковим інгредієнтом.

Готуємося до перемоги: Коричний спирт - загадковий компонент у косметиці-Фото 1

Коричний спирт часто використовується як ароматизатор у різних косметичних засобах. Цей інгредієнт зазвичай додають у парфумерію, засоби для душу, в антивікові засоби для догляду за шкірою, дезодоранти та інше.

Короткі відомості про коричневий спирт

Тип інгредієнта: Аромат; 

Головні переваги:Аромат, що стимулює клітини шкіри голови.  

Кому рекомендовано використовувати:Всім, крім володарок чутливої ​​шкіри;

Як часто можна використовувати:Залежить від складу товару.

Не використовувати з:Цей компонент може викликати чутливість та подразнення шкіри, тому його слід використовувати у помірних кількостях.

Що таке коричневий спирт?

Коричний спирт - це органічна сполука, яка часто використовується як парфумерний інгредієнт у косметиці. Але не варто вважати, що цей компонент видобувають із кориці, його виводять синтетичним шляхом.

Як ми писали вище, основна функція коричного спирту – ароматизація. Містить екстракти кориці і бальзаміка, він виробляє аромат, який схожий на гіацинт, з солодкими квітковими і пряними нотками. Відомо, що при додаванні в продукти він надає сильного і загалом приємного аромату.

 

Готуємося до перемоги: Коричний спирт - загадковий компонент у косметиці-Фото 2

Перевага коричного спирту

Цей компонент не має чітко прописаних переваг, оскільки він служить виключно для надання запаху. Але деякі дерматологи радять віддавати перевагу саме коричневому спирту у складі, оскільки він більш натуральний, ніж інші ароматизатори. Однак суперечливі дослідження показали, що він є сенсибілізатором шкіри і може викликати подразнення.

Надає аромату: Основною перевагою коричного спирту для шкіри є його запах, що нагадує квітку гіацинту.

Стимулює роботу клітини шкіри голови:Відомо, що коричневий спирт стимулює клітини шкіри голови та видаляє забруднення, не змиваючи з волосся натуральних та корисних олій при використанні доглядових продуктів для волосся.

Читайте також: Готуємося до перемоги: олія каноли для зволоження локонів

Побічні ефекти коричного спирту

Подібно до інших інгредієнтів для догляду за шкірою, що використовуються в парфумерії, коричневий спирт може серйозно дратувати шкіру, особливо у разі чутливої ​​шкіри. Може викликати свербіж, печіння та лущення шкірного покриву. Тому якщо ви маєте чутливу шкіру – краще обійти стороною засіб, до складу якого входить коричневий спирт.

Як його використовувати

Кращий спосіб використовувати коричневий спирт - це наносити його як інгредієнт у туалетному приладді. Через його дратівливих властивостей краще поєднувати його з заспокійливими інгредієнтами, які можуть протидіяти або усувати подразненню шкіри. Наприклад, інші ароматизатори, сульфати та гліколева кислота – табу у використанні з коричним спиртом.

Фото:unsplash.com

Статті на тему