UA
RU

Як полюбити вівсяну кашу раз і назавжди

Редагувати переклад
Коли за 20 років життя вперше спробував "ту саму" вівсянку і зміг полюбити цю кашу, неможливо не повірити у диво. 

Як полюбити вівсяну кашу раз і назавжди.

Вівсянка хоч і здобула популярність мегакорисної каші, полюбити її можуть далеко не всі. Якщо ви чесно намагалися зробити це усілякими можливими та неможливими способами, додавали у вівсянку мислимі та немислимі продукти, а закоханість так і не прийшла, ми прийдемо на допомогу! На своєму досвіді запевняємо, що змінити ставлення до вівсянки можна. 

Читайте також: 6 найкращих замінників молока на рослинній основі

Особисто я змалку терпіти не могла вівсяну кашу. Як згадаю, так здригнуся. Запах і смак завжди викликали бажання виплюнути все назад (вибачте за такі нескромні подробиці). Але голод не тітка. Тим більше, коли вибирати особливо нема з чого і ресторан під назвою «Їжа від мами» альтернатив не пропонує. Я встигла вирости, відкрити для себе безліч нових страв, але ніжними почуттями до вівсянки так і не перейнялася. 

Як полюбити вівсяну кашу раз і назавжди.

У 20-річному віці в одній з кав'ярень Києва, на інстаграмі якої була давно підписана і охала від атмосфери, я (цілеспрямовано!) вирішила змінити ситуацію і взяла ту саму гарячо-не-улюблену вівсянку. Це було ризиковано, тому що їсти після роботи хотілося сильно, а ось грошей, щоб експериментувати та купувати нову їжу, якщо вівсянка не сподобається, не було. Дивно, але мені сподобалося! Напевно, це є ознака дорослішання, коли починаєш любити те, що в дитинстві здавалося неїстівним. 

Зізнаюся чесно, сама готувати вівсянку вдома після десятка невдалих спроб ще не намагалася, але точно знаю: якщо в закладі мені приготували кашу смачно і я доїла до останньої ложки, то полюбити її можливо. Спробуйте і ви, скориставшись кількома порадами. 

Читайте також: Клітковина: що це таке і скільки потрібно з'їдати за день для здоров'я організму?

 

Додати улюблені продукти

До складу вівсянки, яку я спробувала у закладі, входили інжир, гарбузове насіння та пармезан. Не знаю, яким чином вона була зварена, але оскільки всі ці інгредієнти входять до списку моїх улюблених продуктів, на смак все було незрівнянно. Висновок напрошується сам собою: додайте в кашу те, що найбільше любите. Навіть якщо вівсянка та ваш улюблений продукт не поєднуються, на перший погляд, ризикніть. Іноді незвичайні комбінації виявляються виграшними.

Як полюбити вівсяну кашу раз і назавжди.

Зваріть незвичайним способом

Є кілька способів приготувати вівсянку: на воді та молоці. Перший подобається відважним або тим кулінарам, які навіть гречку можуть приготувати так, що захочеться їсти її щодня по три рази і замість десерту. Але якщо це не про вас, спробуйте другий спосіб. Молоко може бути тваринного походження, але як різноманітність можна використовувати соєве, рисове, мигдальне, кокосове або гречане. 

Читайте також: 11 продуктів для натуральної підтримки колагену

Солона чи солодка?

Щоб зробити вівсянку солодкою, до неї здебільшого додають фрукти та ягоди або щось солоне. Але міксувати ці продукти наважуються не всі. І дуже дарма, адже той же сир чудово дружить із фруктами, а горіхи додадуть у цю комбінацію хрумких нот. Не бійтеся змішувати смаки.

Як полюбити вівсяну кашу раз і назавжди.

Незвичайне приготування вівсянки

Навіть фрукти та горіхи не рятують ситуацію та полюбити вівсянку не вдається? Спробуйте незвичайний спосіб приготування. Наприклад, додайте кашу в овочеве або ягідне смузі, але попередньо пропустіть її через блендер. Спробуйте не варити вівсянку, залийте невелику кількість сухих пластівців йогуртом, додайте ягоди на свій смак, горіхи або насіння, а суміш, що вийшла, поставте на ніч в холодильник. 

Читайте також: Рецепти здорових сніданків, які не потрібно готувати

Довіртеся професіоналам

Якщо навичка смачного приготування вівсянки не вдається освоїти навіть після десятка років практики, а сил на це безумство більше немає, довіртеся професіоналам. Влаштуйте тур закладами свого міста, де в меню є вівсянка, та шукайте до переможного. Запевняємо, рано чи пізно ви знайдете «ту саму» і більше не говоритимете про нелюбов до вівсяної каші.

Як полюбити вівсяну кашу раз і назавжди.

Не готуйте вівсянку 

Як би дивне це не звучало, щоби полюбити вівсянку, не обов'язково готувати традиційну кашу. Можна зробити печиво з перемелених пластівців і з додаванням банана, наприклад, або млинець з яйцем і тим самим вівсяним борошном. Варіантів полюбити цей продукт більше, ніж може здатися на перший погляд. 

Джерело фото: unsplash.com

Статті на тему