Про корисні властивості імбиру можна писати багато, але ми рекомендуємо випробувати їх на собі.
Імбир – універсальний суперпродукт, який має безліч переваг для здоров’я, від усунення нудоти до зменшення м’язового болю. Але особливу увагу варто приділити тому, наскільки корисні властивості актуальні для жіночого організму: він допомагає боротися з болем при менструації, усуває стрес і втому, а також сприяє схуднення. До речі, ще одна супер-властивість імбиру в тому, що його можна додавати до будь-якої страви.
Заінтриговані? У цій статті ми ділимося способами, які допоможуть вам отримати максимальну користь від імбиру.
Кава та імбир створюють потужний дует, який допомагає боротися з вільними радикалами (не забувайте, що кава є одним із найбагатших джерел антиоксидантів). Щоб отримати цей ранковий суперпродукт і повністю розкрити корисні властивості кореня, просто додайте мелений імбир до чашки або турки (1 чайну ложку на чашку) або спробуйте приготувати кішр. Цю традиційну імбирну каву п’ють на Близькому Сході. Він покращує травлення та допомагає шлунково-кишковому тракту впоратися з важкою їжею.
Читайте також: СПИСОК ДІЄТОЛОГА: ГОЛОВНІ ЖИРОСПАЛЬНІ ПРОДУКТИ
Якщо ви вважаєте за краще починати свій ранок із чашки чаю, а не кави, тоді приготуйте імбирний напій. Деякі звикли пити такий чай у холодну пору для зміцнення імунітету, але ми рекомендуємо починати з нього щоранку. Крім зігрівального ефекту, імбирний чай усуває нудоту, позбавляє заколисування або ранкового токсикозу, викликаного вагітністю. Також такий напій багатий на вітамін С, який чудово зміцнює імунітет.
Ви колись пробували варення з імбиру? Якщо ні, тоді вам терміново потрібно це зробити і запастись кількома баночками цього чудового продукту. Він ідеально поєднується з ранковими тостами, а ще його можна поєднувати з арахісовим маслом. Такий джем не втрачає своїх корисних властивостей і стане чудовою альтернативою звичному вершковому маслу або шоколадній пасті. Відмінний варіант для людей із підвищеним рівнем цукру в крові!
Або мюслі, залежно від того, що вам більше до вподоби. Необхідно натерти трохи кореня імбиру і змішати його з медом та розтопленим кокосовим маслом. Цим сиропом потрібно заправити гранолу чи мюслі. Імбир у цій ранковій страві розкриє свої протизапальні властивості, що особливо актуально для людей з артритом та проблемами із суглобами.
Читайте також: БУДЬТЕ ЗДОРОВИ: ПРОДУКТИ, ЯКІ МОЖНА ЇСТЬ ПІД ЧАС ХВОРОБИ ТА ЯКИХ ВАРТО ВИБІГАТИ
Якщо вам смузі – це ідеальний сніданок, тоді пропонуємо зробити його ще корисним і додати кілька крапель імбирного соку. Він чудово поєднується з будь-якими іншими інгредієнтами та надає напою пікантності. До речі, цей сік зберігає безліч переваг для здоров’я, починаючи від прискорення метаболізму до природної боротьби з бактеріями.
Імбир – це не тільки улюблене доповнення до суші, це справжнє джерело здоров’я та енергії, яке можна додавати абсолютно в будь-які страви.
Фото: unsplash.com